Po restartu se vypne

Dobrý den,
mám Mox, větev HBS, kernel 5.15.114, Turris OS 6.3.3. a v posledních měsících mi čím dál víc zlobí. Momentálně je to tak, že se při restartu (nepravidelně se sám restartuje) se restartuje, naběhne a cca po 20 sec se úplně vypne (i po ručním restartu z reForisu - z Luci to jde normálně). Pokud chci vygenerovat report, hlásí “Nelze vygenerovat report”. Když chci něco (asi cokoliv) změnit, nejde to “Došlo k chybě kvůli překročení časového limitu”. Co s tím mám dělat, prosím?
Díky Ivo Musil

Zkusil bych vyměnit SD kartu a začít s novou instalací. Jak připravit novou kartu najdeš v dokumentaci.

No, nepotěšil jste mě, Hagride. Doufal jsem, že jenom někde přepnu přepínač. Ale nenašel jsem v dokumentaci, jaké velikosti tam mohou jít a zda to může být SDXC nebo SDHC nebo je to jedno. Díky.

Zkus líp hledat. Uznávám, není to moc intuitivní, ale je to tam.

No a tebe zajímá tento postup, kde se taky dá najít, jaký formát SD karty tam je.

Ten postup jsem našel bez problémů, ale formát karty jsem hledal blbě. To je u mně normální, že jsem občas za pitomce :slight_smile: Moc děkuju. Vyzkouším, ale dneska potřebuju odjet a nemůžu tu nechat ženě nefunkční internet, kdyby se něco nedařilo (což se mně stává). Takže až po návratu v srpnu.

Já doma pro takové krizové stavy držím záložní starý router Netgear - je to klíčová infrastruktura

A to přepojuješ ručně, když turris vypadne? Já tu nebudu a žena to nezvládne. Tak jsem aspoň nastavil přes chytrou zásuvku, že se párkrát denně odpojí napájení a zase připojí, takže se Mox vypne a zapne a naběhne.

Někdy je to krizovka …

… u nás se musí nakonfigurovaný rezervní router vyndat z krabice, připojit napájení a ethernet kabeláž. Pak funguje tisk i zálohování na NAS.

Jednodušší je připojení k WiFi sousedky, která má stejnou možnost připojení k naší guest wifi. Jsme v paneláku, každý u jiného providera.