Po aktualizaci nefunkční iptables => nefunkční NAT

Dobrý den,

Mám turris omnia verze FW 4.4.199, OS 3.x
Po aktualizaci na tuto verzi a po restartu zařízení přestalo fungovat routování internetového přípojení na LAN <=> WAN, po chvíli výzkumu jsem zjistil, že vůbec nefungují iptables. Při zadání příkazu iptables -L dostanu hlášku iptables v1.6.1 can’t initialize iptables table filter: table does not exists.

výpis lsmod neukazuje nic ohledně iptables (nevím co mám vidět - jestli jsou jako modul pro jádro nebo staticky…)

Strávil jsem s tímto problémem už hodně googlování, ale nepodařilo se mi najít nějaké řešení. Do věcí typu přeflashovat celý firmware se mi úplně nechce, mám tam spoustu věcí a služeb, které bych musel znovu nastavovat.

Děkuji za pomoc

Pokud to nechces davat dokupy rucne. Neni treba flashowat cely firmware. Pouzil bych schnapps a provedl bych rollback do funkcniho snapshotu ( schnapps rollback <cislo-snapshotu> ) a odlozil bych aktualizace (pripadne je pustil rucne, aby si videl jak to dobehne a jestli nemas nejaky problem s nejakym post-install scriptem).
Me uz se pakrat stalo, ze jsem mel jen ‘pre’ update snapshot, ale uz ne ‘post’ update (coz obvykle znaci ze pkgupdate/updater nedobehl korektne).Schnapps je v tomhle naprosto super, diky nemu se nebojim poustet do ruznejch kravin , vzdycky vim, ze se muzu vratit :slight_smile:

nejake to cteni…
https://docs.turris.cz/geek/schnapps/schnapps/
https://doc.turris.cz/doc/cs/howto/schnapps

2 Likes