Padající Wi-Fi připojení


#1

Už dva dny mi pořád padá WiFi z Turrisu Omnia na notebooku Lenovo ThinkPad X250 i na připojených mobilech. Přitom stejný router, notebook i mobily před tím několik měsíců fungovaly bez problémů. Jako kdyby to mělo něco splečného s verzí 3.11.1.

V problémovém stavu se WiFi tváří jako připojená, ale bez Internetu. Nicméně se nepřipojím ani na IP adresu administračního rozhraní.

Na chvíli vždy pomůže odpojit WiFi a připojit. Podle Inssideru se problém projevuje při připojení přes 2,4 GHz, signál na 2,4 i 5GHz je srovnatelný, chvili silnější jeden, chvíli druhý.

Na tom notebooku jsou Windows 10 Pro 64-bit, WiFi síťovka je tam Intel AC 7265, ovladač původní od Lenova 19.51.15.3 i nejnovější 19.51.16.2.

Zkusil jsem doporučované nastavení:
NETSH INT IP RESET C:\RESTLOG.TXT
NETSH INT TCP SET HEURISTICS DISABLED
NETSH INT TCP SET GLOBAL AUTOTUNINGLEVEL=DISABLED
NETSH INT TCP SET GLOBAL RSS=ENABLED
ale nepomohlo to.

Co s tím a jak to oddiagnostikovat?


#2

Mně od verze 3.11.1 běžel 2,4 Ghz pomaleji než dříve, zatím jsem se nepožádal na fóru o nějakou diagnostiku - běžně se připojuji přes 5 Ghz a problém mně tak nepálí. Budu to ještě ověřovat.


#3

Já jsem měl to samé + router byl stále vytížen na min 1,5, při akcích, např. spuštění zálohy na disk připojený k routeru i na 3, a to pak spadla i wifina. No nikdy by mě nenapadlo, že to může být vadnou SD kartou. Jednou zase spadla wifi a router byl ve stavu, že se na něj nešlo dostat ani přes ssh. Po restartu už nenaběhl. Po vyndání SD karty v pohodě nabootoval do toho stavu jak byl, když jsem přešel na boot z SD karty. Po výměně karty a obnově nastavení ze zálohy vše naběhlo, zátěž je opět jako dřív, okolo 0,2, při akcích max 1.


#4

Také hlásím problémy S modrým Turrisem 2 2.4Ghz
Wifi se často odpojuje, rychlost někdy klesne na neuvěřitelných 5kB
Zařízení stejné.
V nastavení jsem se nerýpal už delší dobu.


#5

Mám po updatu stejný problém s Wifi 2.4 GHz i na Turrisu 1. Nějaká fix prosím?


#6

Mám stejný problém. Už mě nebaví to restartovávat každou hodinu.


#7

Je to postavené na hlavu abych doma přepínal na LTE.
Bohužel je mnohonásobně rychlejší…


#8

Z podpory mi odepsali:
1.
v rámci podnětu byla do verze 3.11.2 zařazena i nová verze ovladačů která by měla obsahovat některá drobná vylepšení. Ve verzi 3.11.1 byla dělána pouze aktualizace ath10k-ct což je alternativní verze ovladačů pro AC karty. Instalace ovladačů probíhá vždy když je prováděna aktualizace kernelu jelikož se jedná o kernel moduly.
2.
Rádi bychom vydali verzi 3.11.2 co nejdříve, ale v současné době nejsem schopen slíbit přesný termín, zatím se nachází ve větvi RC. Bohužel se nám zde nedaří daný problém replikovat na žádném z routerů které zde máme k dispozici. V současné době mě napadá jeden Workeround který díky nemožnosti replikace nevím jestli bude úspěšný. Zkuste v rozhraní Foris resetovat konfiguraci wifi a provést konfiguraci znovu.

Já teď nemám čas to testovat, můžete kdyžtak někdo zkusit, jestli je to v 3.11.2 RC už opravené a/nebo jestli pomůže ten reset konfigurace Wi-Fi?


Wifi clients disconnect after update to 3.11.1
#9

Díky, zkusila jsem na dálku reset konfigurace WiFi. Počkám až přijdou rodiče domů a budou testovat.


#10

Zatím bez výpadku. V logu také nic zajímavého.


#11

Ahoj, ja som svoju omniu poslal do servisu a momentalne bezim na routeri priamo od UPC, ten ich slavny biely CBN CH7465LG a odvcera sa to zacalo chovat uplne rovnako.
Notebool Lenovo T450s, sietovka Intel AC 7265. Windows 10 1809
Wifi sa tvari pripojena, ale nejde ani pingnut router ipcku. Ked vypnem a zapnem wifi na notebook, tak sa pripoji, chvilu to ide a potom sa to odpoji. Teraz som restartol NB a hodinu to drzi. Na routeri mam iba 5GHZ zapnutu.

Je mozne, ze je to sposobene samotnym Windowsom, alebo ovladacom Intel. Ale zase to vyvracia to, ze na mobile tiez strati konektivitu rovnako. A po restarte ide.

Nemas nahodou tiez UPC?, mozno chyba v ich IPv6 dual-stack lite implementacii a nie v routroch.


#12

No mně to zlobilo na síti, kde byl mimo jiné notebook Lenovo X250 s AC7265 a Windows 10 1809, a připojení UPC, to by bylo stejné, ale nemám tam od UPC router, ale jen modem EPC3208 a dual stack tam není.

Pak je na síti řada dalších zařízení a padají při problémech všechna.

Je to docela duchařina a příčina se zjišťuje těžko, zvlášť když tam některé počítače víc nejsou než jsou, když vypínám 2,4 GHz, protože to pak funguje lépe, a zapínám 2,4 GHz, protože HP LaserJet M15w 5 GHz neumí…

Faktem ale je, že do nasazení verze 3.11.1 skoro rok žádné problémy nebyly.


#13

Po nové aktualizaci stále padá. Router je v podstatě celý zamrzlý. Už netuším co s tím.