Nova stranky rikaj detekovan adblock

Ahoj, uz nejakou dobu moje draha zena na matersky nemuze konzumovat obsah z nova.cz konkretne Ulice, ktera najednou hlasi detekovan adblock. Muze to souviset s upgradem na verzi 7.0?

Muzete nekdo overit, ze vam to za turrisem dela take? Resil jsem to s operatorem a tam mi ukazali, ze u nich problem neni oni tu hlasku nedostanou. Ja ji dostanu na tom samem zarizeni jen kdyz sem pripojen pres turris, kdyz pres mobil tak video jede.

Diky

Mně to funguje. Video se přehrává, reklama zobrazuje.

A náhodou na tom Turrisu nemáte nainstalovaný adblock nebo jiné podobné nastavení (třeba od dříve), případně DNS servery s takovým blokováním (ať už napřímo nebo forwardování na ně).

Kromě nainstalovaného AdBlocku nebo využití blokujícího externího DNS mě napadá ještě ta možnost, že má Nova nebo někdo jiný nějak rozbitý DNSSEC a kvůli tomu tam nejede něco, co používají pro reklamu nebo sledování uživatelů. Když vidím, kolik různých komponent z různých serverů se tam načítá, tak nelze vyloučit, že někde to mají rozbité, třeba i nedeterministicky. Každopádně na Turrisu nic neblokujeme a teď jsem i vyzkoušel, že přehrávání Ulice s připojením přes Omnii bez problémů funguje.

Prisel jsem na to. Z nejakeho duvodu nova stranky detekuji adblock i kdyz je v turrisu vypnuty ale je nainstalovan jako balicek (nechapu). Odinstaloval jsem balik a vse chodi…

Jak to sakra muzou detekovat?