Nesvítí LED a nepomáhá žádné nastavení

Po instalaci balíčku “Latest firmware” přestali fungovat všechny ledky. Nepomůže žádné přenastavení, Turris Omnia 2. Neví prosím někdo jak to opravit?

Na tohle většinou pomáhá sériový kabel a všechno nastavit odznovu

Sériový kabel asi běžný uživatel jak je prezentováno, že routery Turris jsou asi nebude mít po ruce. Ten kabel něco stojí, než přijde, to máte den, dva, tři. Než to připojíte, zjistíte, že třeba máte nekompatibilní kabel a to kolečko je potřebovat absolvovat celé znovu.

V tomto případě je to řešení opravdu jednoduché a není potřeba sériový kabel, uff!

  • Ty LED jste musel nějak nastavit. Jak? Kde? Jak vypadá váš konfigurační soubor rainbow (/etc/config/rainbow)? Nicméně tohle bude vyžadovat i nějaké dodatečné informace navíc. Od toho tu je podpora Turrisu na tech.support@turris.cz, popište problém, nezapomeňte přiložit diagnostiky dle Support - Turris Documentation a oni vám pomohou. :slight_smile:

Seriový kabel nebývá většinou součástí výbavy většiny majitelů Turris routeru, ale hodí se ho občas mít při ruce.

Při hrátkách s experimentální částí TurrisOS 6.5.0 … tj. volby v sekci “Latest firmware” bych si dovolil tvrdit (i po své osobní zkušenosti), že to je věc nutná.

Byl by dobrý nápad nabízet ho v rámci ofiko Turris příslušenství na nějakých spřátelených eshopech.

To určitě. Nicméně, v dokumentaci (naštěstí existující!) Serial connection - Turris Documentation je odkaz na “The specific cable used in this manual is the Raspberry Pi Cable, TTL-232R-RPI.” který po zadání gůglítkovi vede na TTL-232R-RPI - Hledat Googlem… Taže nejsme zcela ztraceni :wink: jen si vybrat ten správný :wink:

Další možnost z fóra:Seriový kabel 1v8 - #24 by viktor