Nefunkční zkrácené odkazy

Po delší době bezproblémového fungování mi i přes vypnuté přeposílání DNS opět nefungují zkrácené odkazy z Twitteru a dalších siciálních sítí. Poradíte, co mám špatně v nastavení?

Tento web není dostupný

Zkontrolujte, zda v adrese t.co nemáte překlep.

• Pokud je adresa zadána správně, [zkuste spustit Diagnostiku sítě systému Windows](javascript:diagnoseErrors()).

DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN

Zkouším problém zreprodukovat ale nedaří se a na doméně samotné taky nevidím nic riskantního. Hlášení DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN skutečně ukazuje na něco v DNS (i když i jiné stavy než NXDOMAIN jsou takto hlášeny, bohužel).

Pro začátek bych se podíval na výstup z příkazu dig t.co nebo kdig t.co. Ať už puštěné na routeru nebo nějakém klientovi.

V Turris OS to jsou balíky bind-dig nebo knot-dig, v Linuxových distribucích taky bývají pod nějakými názvy.

díky za reakci. Jsem v tomhle úplmná lama. Není někde návod, jak se dostat k těm výpisům? Díky

Pro budoucí čtenáře, došli jsme k tomu, že t.co bylo zablokováno konfigurací resolveru, nejspíše skrze adblock. Ve výstupu se to pozná dobře podle EDE, třeba dig t.co to zobrazí jako

; EDE: 15 (Blocked): (CR36)
2 Likes