Nefunkční Webapps Turris 1.0

Zdravím,

měl bych dotaz. Mám u rodičů nasazený Turris 1.0 s BTRFS a aktuálním OS (stabilní verze). Někdy začátkem září jsem byl nucen udělat factory reset, protože router nějak kolaboval. Po resetu mi po přístupu na 192.168.1.1 přes web browser nenabíhá nabídka s webapps. Netušíte, kde by mohl být problém? Prošel jsem tu pár vláken, konfiguraci aplikací a ikony ve složkách vidím, ale nějak to prostě nenaběhne a rovnou jsem přesměrován na Foris.

Díky za tipy, nespěchám, k rodičům se dostanu stejně až tak za 2 týdny.

Prošel jsi konfigurátor až do konce ?

Pokud ano zkontroluj
/etc/config/foris

Pod config ‘wizard’ přidej
option finished ‘1’

Potom se zobrazí i záložky :wink:

2 Likes

Děkuji moc za tip, myslím si, že to bude ono. Také mě to mohlo napadnout. Wizard nějak proběhl, ale myslím si, že ne správně - při tom přesměrování na Foris vlevo nahoře vidím něco jako návrat k nedoběhlému wizardu (bohužel to tam je maximálně 1 sekundu, není možné na to reálně kliknout), to bude ono. Tuším, že tam došlo k hlášce o neúspěchu stažení aktualizací, ale pak vše naběhlo, tedy až na to menu pro webapps. Změna toho configu by snad měla pomoci (zabví mě to snad toho přesměrování na Foris). Děkuji

Je to stoprocentně tím … taky jsem na stejný problém u svého modráka narazil. Jen než jsem na to přišel a vykoumal, kde je problém, trvalo mi to minimálně 2 hodiny.

Dle popisu je to 100% ono, akorát update proběhl správně :slight_smile:

@Nones buď rád, mě na 3 dny ještě zdržel init.d :smiley:

No musím říct, že po tom factory resetu jsem byl hodně zmaten. Protože nešlo tohle, ani BTRFS - první, co mě napadlo bylo hned udělat snapshot, nakonec jsem to vzdal. A pak mi došlo, že to tam prostě nebude nastavené a dokoumal jsem to, ale hned mě to nenapadlo, bral jsem to jako něco, co se po factory resetu obnoví, ale ono ne (zpětně to smysl dává, ale v tu chvíli mě to opět nenapadlo, router vlastně běžel bez factory resetu cca 2 roky, tak jsem to věechno zapomněl, jak to kdysi bylo). Chvíli jsem se docela bál, že mi odešla ta vnitřní paměť, jak tu tím také pár lidí už v minulosti strašilo.

No, já vím … a pak se to ale těžko vysvětluje, když se třeba @cynerd divil, proč jsem na reinstalaci routeru trávil půl dne

1 Like

Tak ještě to tu trochu doplním. Rady mě nasměrovaly správně, ale nefungovalo to, až jsem pak díky smazání všech parametrů pod položkou config config ‘wizard’ došel k závěru (smazáním se mi spustil wizard znovu a zvolil jsem možnost přeskočit wizard - ještě, že to tam je, a vlastně se to opravilo skoro samo), že je nutné, aby v /etc/config/foris bylo uvedeno následující:

config config 'wizard'
	option finished '1'
	list passed 'finished'

Takže pokud wizard nedoběhl - je nutné smazat “rozdělaný postup” - ono se to tam nějak uvede, a zase pak nestačí jen přidat nebo vše nahradit jen parametrem parametr option finished ‘1’.

Takže tvůj fix řeší akorát znovu již finální nastavení. Nějak nechápu účel…

No účel je jednoduchý - po zadání IP adresy routeru mi naběhne už nabídka webapps. Router mezitím běžel asi měsíc, nedoběhl správně wizard po továrním nastavení, což blokovalo naběhnutí menu webapps. Tím, že jsem přepsal config (viz co jsem psal výše) se vlastně stalo jen to, že nastavení routeru zůstalo zachované, ale už se dostanu do menu webapps, aniž bych musel wizarda pouštět a vše nastavovat znovu.

Nevím, jestli jsem to napsal dost jasně, ale já v tom configu měl pod wizardem asi 5 parametrů (a ani jeden z nich nebyl option finished ‘1’ nebo list passed ‘finished’) = hotový průběh wizarda (prostě to, co se nastavilo než ten wizard crashnul) a nějak se to zaseklo a díky tomu jsem se nedostal do nabídky webapps, a na vyřešení problému nestačilo jen nahradit všechny parametry parametrem option finished ‘1’, ale bylo třeba přidat i list passed ‘finished’