Nefunkční USB po instalaci WiFi upgrade


#1

Dobrý den, nainstaloval jsem WiFi upgrade pack na Turris 1.0, podle návodu. Novou kartu Turris bez problémů rozpoznal, podařilo se ji nakonfigurovat a funguje bez problémů.
S překvapením jsem ale následně zjistil, že v rámci instalace karty přestaly fungvat oba USB porty. Levý (při pohledu zezadu, od konektorů) se zdá být zcela “mrtvý”, při připojení na pravý zařízení sice reaguje (disk se roztočí, tuner rozsvítí ledku apod.) ale např. v lsusb není vůbec vidět (jako zařízení tam jsou vidět jen dva USB huby, součást HW Turrisu), v systémovém logu ani zmínka o nějaké události na USB atd.
Mechanicky jsem to kontroloval a nic upadlého nebo zkratovaného nevidím, i když jeden z diplexerů je těm USB konektorům docela blízko.
Neměl byste někdo nějaký tip, co ověřit nebo kde může být chyba? V návodu není žádná zmínka o potřebě nějak v souvislosti s instalací druhé WiFi karty měnit nějaké switche nebo jinou konfiguraci ale i tak, nemůže být někde nějaký - co já vím - konflikt na sběrnici? Nemůže být problém s napájením - přibyl další odběr? Nebo je pravděpodobnější, že jsem tomu v rámci instalace opravdu ublížil nějak hardwareově? Nemáte nějaký nápad jak dál postupovat v diagnostice?

Díky


#2

To se mi občas stalo tady, zkuste router na chvíli úplně odpojit od napájení,
samotný restart nepomáhá.


#3

To už jsem udělal mimoděk, když jsem Turris znovu rozebíral abych zkontroloval jestli někde něco neupadlo.
Problém trvá i po odpojení Turrisu od napájení.
Ale děkuji.


#4

Taky mám turris 1.0 a USB mi občas nefungovaly - pokud vypnu turris na pár minut aby “vychladl” tak poté zase USB nějakou dobu fungují … vzhledem k tomu, že jsem USB zařízení přesunul na Omnii a postupně omezuji “hračičky” na turrisu co jsem vše zkoušel … tak už jsem nad tím více nebádal.