Nefunkční mód DHCP client

WAN rozhrání nedostává IP (pokud je DHCP Client), nefunguje ani staticky nastavená adresa (nedá se nikam dostat). Zkusil jsem i nové rozhraní LAN4 … ale situace je stále stejná. Nějaký nápad na diagnostiku a rešení?

V úvodní konfiguraci byla zvolena volba PPPoE pro WAN nasledně bylo změněno na DHCP client (možná to s tím může souviset …)

verze TurrisOS 6.0-alpha3

A nepotrebuje provider, abyste si na WAN rozhrani nastavil jeste VLAN ID? To by pripadne umel i Reforis.

Tím to nebude, připojil jsem k WAN rozhraní i jiný box, který přiděluje IP a opět nic :(.
Nadefinoval jsem port 4 ke stejnému účelu a také nic (zde je to trochu otázka, zda se to opravdu nakonfigurovalo … rozhraní se v jiných položkách nastavení tvářilo stále jako neaktivní). Link byl (LED blikala). Procházel jsem fóra a zdá se, že několik uživatelů řešilo … a každému pomohlo něco jiného … otestoval jsem a také nic. Tak možná upgrade firmware … ten název alfa evokuje, že ten dodaný firmware asi nebude ten nejnovější :slight_smile:

No, update software na Turrisu bez funkcniho WAN pripojeni neni uplne snadny (pokud nechcete resetovat do tovarniho nastaveni).

Poslete screenshot Interfaces z Luci, treba tam pujde vykoukat, co je spatne.

Tovární nastavení problém vyřešilo👍.
DHCP funkční. PPPoE nicméně stále nefunguje :smiling_face_with_tear:. Tj. rozhraní je asi v pořádku, bude třeba udělat debug…

Jeden zajímavý poznatek. Pokud si hraji s nastavením PPPoE a následně přejdu do modu DHCP client. Pak je většinou nutný restart boxu, aby se na WAN interface objevila IP z DHCP (samotný restart interface nepomůže). Sledováno na různých verzích firmware včetně 7.0