kdyz jsem si dal sdilet adresar etc, tak pres vlastnosti vidim velikost 1,73 MB a velikost na disku 750 MB
ale tusim cim to je, … ze ty 1kB soubory kterych tam je plno, zabiraji vic mista na disku, kvuli nejakym tem alokovanym prostoram, blokum nebo tak neco - asi to neumim presne vyjadrit, ale snad si rozumime 
jinak tam neni nic meho, co bych tam hodil, navic jsem kopiroval jen velke mkv soubory co by se na interni pamet asi ani nevlezly - a v minulost ijsem zkousel instalovat nejake balicky kdyz jsem zkousel nejake ftp zprovoznit - ale ted kdyz dam v sekci software hledat ftp tak mi to nenajde nic a prostenevim ani ktere balicky tam byly od zacatku a ktere jsem pridal ja … kde jeste mohu zkusit hledat co tam muze zabirat misto?
ps: dokaze mi nekdo poradit prosim jak zprovoznit tu sambu z internetu? 
mam nastaveno toto a myslel jsem si ze by to melo fungovat, ale nechce se tomu v vlc kdyz zadam adresu severu svou statickou ip, a jinak necham nastaveni stejne jako kdyz jsem v mistni siti a misto staticke ip zadam 192.168.1.1 - tak naskoci hned
tak znicehonic uz to jde… - tak teda nic, jen jsem zvedavy jak se bude chovat disk ohledne uspavani, ale jinak super! 
VSEM MOHU DOPORUCIT PRECHOD Z NTFS NA EXT4
hlavne kvuli rychlosti…
a kdyz nepujde pristoupit ke slozce, staci v terminalu dat ta prava “chmod 777 SLOZKA” a je to 
jeste jednou dik moc vsem za vse!
omlouvam se za bordel zde v foru, bohuzel jak jse mpsal nemohu upravovat- kdyztak poprosim moda pokud bude mit cas o upraveni tematu . Hezky vikend vsem! 
akorat teda to interni uloziste mam plne … ale snad to nicemu nevadi 
tak se mi povedlo to smazani neceho co jsem tam omylem hodil a mel jsem plnou interni pamet
ted mam nejak 200MB volne… staci - se to tvarilo normalne ze tam je 8GB mkv soubor
ale zabiral v skutecnosti mene mista ze…, a proste jak jsem resil to mountovani tak fakt to vypadalo ze to je ono, a pritom se mi povedlo tam mountnout asi prave tu interni pamet jako nas
tak dik i za tu radu
doslo mi to ted kdyz jsem omylem vypnul vypinac prodluzky a pak jsem tam misto toho disku videl prave tohle