Pokud řeším problém souboru, který někdo edituje/posílá z windows do Linux světa tak používám od -c /tmp/soubor . který zobrazí neviditelné znaky.
Pak řádek smažu a přepíšu
Pokud řeším problém souboru, který někdo edituje/posílá z windows do Linux světa tak používám od -c /tmp/soubor . který zobrazí neviditelné znaky.
Pak řádek smažu a přepíšu
Editace souboru pres interni i externi editor spusteny z WinSCP ma jiste neduhy
… a sice soubor je stazen na windows box kamsi to usertempu a po ukonceni editace je nahran zpet (ikdyz je oteviran z remote okna). To muze zmenit jeho codepage a/nebo EOL/EOF znaky.
Takze bych po takove uprave souboru we winscp doporucoval v terminalu jeste dos2unix <soubor>
, pomoci file <soubor>
se da zjistit vic detailu o tom souboru. (porovnat si vystupy pro funkcni cron.d soubor a nove vytvorenej). A pro jistotu i prava a vlastnictvi. Crond je na tyhle veci haklivej ;D
No takže udělal jsem další změnu, smazal jsem úplně soubor “rainbow_night” a upravil soubor “rainbow” nasledovně:
MAILTO=""
00 07 * * * root rainbow intensity 8
00 20 * * * root rainbow intensity 1
00 23 * * * root rainbow intensity 0
s tím, že chci dosáhnout toho aby se vůbec neřešili tlačítka a vče se řešilo pouze příkazy zde uvedenými…
Nevím co víc mám udělat nebo v čem mám tedy soubor editovat ???
Jen se zeptam, tady si to resil a je to zas uplne jinak. Jak to tedy v realu mas a funguje ti to?
/etc/config/rainbow
- barvy a tak (luci/rainbow)
/etc/config/system
- config LEDek jako takovejch (luci/led-config)
/etc/cron.d/rainbow
- ten se stara pres /usr/bin/rainbow_button_sync.sh
o obnovu nastaveni z /etc/config/rainbow
(a neresi intezitu)
/etc/cron.d/rainbow_control
- uzivatelem vytvoreny … (nekdo ma jako rainbow_night, rainbow_ctl, led_dim
… ci jakkoliv jinak pojmenovane, to je sumak. musi patrit root:root a prava 644 nebo myslim ze jde i 640, idealne encode plain/text ascii).
/etc/rainbow.magic
- obsahuje hodnotu pro nastaveni intenzity
Pouzij editor vi primo v routeru. http://blejt.eu/index.php?s=wl500-navody&a=editor-vi
Taky jsem měl problémy s konci řádků, když jsem to upravoval v počítači. Tak jsem si na router nainstaloval mc a upravoval jsem to přes putty v něm.
Tak včera vyzkoušeno, editováno ve WinSCP (nastaveno kódování UTF-8), je jedno jestli je mezi parametry mezera nebo TAB, co cron
u není jedno, je to že ten soubor musí končit prázdným řádkem. A také se po editaci musí cron restartovat /etc/init.d/cron restart
aby se načetly změny v editovaných souborech.
zkuste toto jako potvrzení funkčnosti:
* * * * * root rainbow intensity 100 && sleep 1 && rainbow intensity 1
ledky by měly každou minutu bliknout 1 sec na max jas (pokud opravdu máte Omnii)
Ano, mám opravdu Omnii a dnes určitě vyzkouším…
Díky za jednoduché a funkční řešení. Osobně odzkoušeno