Nastavení Adblock T1.1

Ahoj,
po neúspěšném zprovoznění HaaS (HAAS na T1.1 nefunkční), jsem neúspěšný i v rozchození Adblocku. Ten sice “chodí” = registruje provozv síti, ale neblokuje. Zkoušeno klasicky na x.seznam.cz v MS Edge a po vymazaných coockies. Cesta k adb_list.overall nastavena.
Zároveň jsem zjistil, že po migraci je Unbound v sekci Po spuštění zakázaný. Je to OK? Protože Adblock si ho po své instalaci našel jako DNS Backend.
Ani s jedním jsem neměl před migrací problém. Poradíte?
T1.1 TOS 5.3

Honza

Settings on Turris … 1Gb RAM – u menší pamětí bývá kritická počet počet blokovaných seznamů a počet domén

image

Jardo díky za reakci.
Mám to stejně jako ty. Akorát místo Kresd mám Unbound, protože T1.1 kresd nezná a Startup Trigeer Interface mám Timed. Proto jsem se ptal i na Unbound a jeho spuštění.
S počtem blokovaných seznamů to určitě nesouvisí, mám na zkoušku jen seznam.cz tzn. i.seznam.cz, c.seznam.cz atd. Celkem 5 domén. Z SSH po spuštění nslookup+doména není blokováno

Je pravda, že v jisté době se mi AdBlock choval strašně prasecky. Přidával jsem si user domény do blocklistu, restartoval AdBlock, restartoval i router a zmíněné reklama z blokovaných domén mi tam pořád lezla. Trvalo to hodně dlouho, skoro bych řekl rok. Nějaké řešení jsem v té době nenašel . Ještě jsem měnil jednu věc a to že přesměrování portů 53,853, 5353 jsem pak řadil na začátek seznamu.

Vůbec nedokáži říci jestli jsem to pravil já nebo zda to vyhnilo samo, byl jsem z toho na budku.

Ten unbound si cvičně zapni :slight_smile: to neuškodí.
Vícekrát se mi stalo, že instalovaná věc nefungovala protože nebyla enable a při startu povolená

Nečekal jsem na odpověď a Unbound jsem zapnul a nic se nezměnilo. Monitoruje, ale neblokuje… :smirk:

Edit: tak se to chová fakt divně. V zablokovaných je záznam prod-cc-elb-us-e-1.ws.skyegloup.com.wlan0, přitom se to v blocklistu vůbec neobjevuje. Naopak je to dotaz na můj AVR Denon kvůli aktualizaci.

Štve mne to, protože jsem se chtěl zbavit externího blokátoru Pihole, který fungoval s TOS3.x naprosto spolehlivě.

1 Like

@Pepe díky. funguje to. Jen jsem musel cestu k adb_list.overall upravit dle skutečnosti. Ještě bych jako třešničku na dortu uvítal v reportu pro přehlednost barevné rozlišení tlačítek black/whitelist.
Ještě jednou dík.

PS: Tip na řešení HaaS bys neměl? HAAS na T1.1 nefunkční