Mox C a Mox D - průchozí nebo ne?

U modulů C a D je uvedeno, že obsahují průchozí PCIe

Ovšem v konfigurátoru není toto rozhraní vůbec zobrazeno a moduly nelze kombinovat.

Modul E je (snad) správně zobrazen jako průchozí pro SGMII ale PCIe zcela chybí.

Jak to tedy je?

Těch chyb tam asi bude více.

1 Like

Dobrý den, děkujeme za upozornění na zavádějící popisek na webu turris.cz. Možné sestavy modulárního routeru MOX lze ověřit pomocí našeho MOX konfigurátoru. Máte pravdu, že v jedné sestavě nelze použít modul C a D současně. Místo modulu MOX C je možné použít MOX E, který má 4 ethernetové porty a sběrnice PCIe v něm není ukončena jako je tomu v modulu MOX C. Odkaz na konfigurátor je zde: https://mox-configurator.turris.cz/ V případě potřeby kontaktujte náš support přes e-mail info@turris.cz. S pozdravem Marcela Turris Support Team

Dobrý den Marcelo,
děkuji za rychlou reakci. Je to trochu nemilé, pořídil jsem moduly D a C, s tím že vytvořím switch s 2.5Gbe uplinkem, ale to zjevně není možné a musel bych ještě navíc pořídit 2x tak drahý modul E. To už se asi vyplatí pořídit jiné zařízení.

Mohl by někdo zasvěcený objasnit, proč bylo rozhoduno že modul C nebude průchozí a modul E ano? Jeden by čekal, že jakékoli rozhraní nevyčerpané modulem samotným, bude předáno dále. Třeba u toho modulu D je rovněž překvapivé, že žádné rozhraní už dále nepředává, ač samotný modul asi využívá jen sběrnici SGMII. Dalo by se i řící, že konektor na konci modulu je úplně zbytečný.

Jsem z toho Moxu stále více rozčarovaný. :-/

Dobrý den Patriku, v rámci vývoje modulárního zařízení MOX došlo i vývoji některých doplňujících modulů jako je například MOX E. Více informací o jednotlivých modulech a jejich možnostech a technických detailech uvádíme v naší dokumentaci. About - Turris Documentation Pokud mi napíšete na oficiální kanál technické podpory, můžeme se dále domluvit na nějakém řešení situace. Stačí když pošlete e-mail na adresu info@turris.cz a tím si založíte požadavek. S pozdravem Marcela za Turris Support Team