Minipot pro FTP (tcp port 21) - funguje vám?

Ahoj kolegové, jen malý dotaz pro ty, kdo používají na svém routeru minipoty … funguje vám minipot pro FTP (tcp port 21).

Já mám aktuálně na svém routeru TurrisOS 7.0.1 (tedy HBT branch) a bohužel … minipoty pro ostatní TCP porty (HTTP, SMTP, TELNET) mi jedou, i SSH přes HaaS proxy funguje.

Ale minipot pro FTP ani náhodou.

Díky předem za prověření a ověření …

U mně je to v pořádku viz port scan z GRC | ShieldsUP! — Internet Vulnerability Profiling  
a iptables

** Nemáte nějaký port forward na 21 … nebo jinou službu ?
** Pokud se změní nějaké pravidlo port forward (přidá, ubere, aktivuje, deaktivuje) minipoty spadnou - je nutný firewall restart /etc/init.d/firewall restart

=================
Je to stejná pastička když v reForis sáhnete LAN Settings třeba jen DHCP max leases — dojde k vymazání Luci tabulky Statics leases

na port 21 nemám forwardováno nic

GrC mi ukáže …

Podle mně , jen laika, to ukazuje na nějakou činnost na tomto portu. — snad bych zkusil vypnout a zapnout port 21 v reForis - Sentinel. Jinak mne nic nenapadá.

Ještě j možností “teoreticky” nějaký zásah připojovatele internetu

Zkoušel jsem vypnutí a znovuzapnutí FTP minipotu v ReForisu, ale nepomohlo to.

Na ISP jsem se už obrátil, zda-li něco na tom FTP portu 21 co se týká příchozích připojení neblokují. Tak uvidíme, co odepíšou :slight_smile:

Dokážete odvodit něco z http://192.168.1.1/cgi-bin/luci/admin/status/iptables ??

Já mám pro port 21 toto:

Chain zone_wan_prerouting (1 References)
Chain PREROUTING, Rule #3
Pkts.	Traffic	Target	Prot.	In	Out	Source	Destination	Options	Comment
68 3.49 KB REDIRECT	tcp	*	*	0.0.0.0/0	0.0.0.0/0	tcp dpt:21 redir ports 2133

Table: Mangle
Chain PREROUTING (Policy: ACCEPT, 8040961 Packets, 9.29 GB Traffic)
Pkts.	Traffic	Target	Prot.	In	Out	Source	Destination	Options	Comment
333 18.05 KB MARK	tcp	*	*	0.0.0.0/0	0.0.0.0/0	tcp dpt:21 MARK set 0x10