Majordomo , lcollect --- odebrani balicku

Jak jsem pochopil s jinych vlaken Majordomo je “obsolete” a budoucnost ma “Pakon/Suricata” .
Po aktualizaci na 3.10. jsem zprovoznil Pakone a Majordomo stale nechal zapnute.
Potud okey, nekolik dni to jelo v poradku.

Paralelne mi odesel USB flash disk co jsem pouzival na vse mozne (aplikace, logy, lxc, vlastni nastaveni a dodelavky). Takze jsem z donuceni pouzil jiny a rovnou pres Foris pouzil “storage” plugin.
Poznamka: pri refreshnuti “Luci/MountPoints” se muze stat, ze “/srv” neni automount-remountnuto jako zbytek definovanych mountu (mam jej tedy explicitne definovat ci mam nekde ve “storage” configu neco doplnit ?).

Jelikoz vse bezelo perfektne. Schnappsnuto a jal jsem se vystipat Majordomo. Odebral jsem jej pres “Foris/Updater” , pockat az se to protoci. A koukam, ze v “Luci/Software” je stale “luci-app-majordomo” a “lcollect-majordomo” . Tak jsem pouzil “remove” na oba balicky a dostal jsem hlasku ze lcollect-majordomo je soucast nejakeho duleziteho setu balicku. Nasledny reboot neprosel, vse se nejak nekde zaseklo v pulce bootu. Foris/Luci nefunkcni, sshcko funkcni. Nasledny rollback (na pre-update) snapshot skoncil stejnym vysledkem. Musel jsem se vratit az k tomu rucne vytvorenemu. Trosku zmaten co to mohlo zpusobit, jsem to zkusil jeste jednou se stejnym vysledkem. Takze jsem ve finale radsi majordomo zase zapnul a zaskrtnul v seznamu balicku.

Je nejakej trik/navod jak to majordomo opravdu vystipat?

Já jsem Majordoma odebral ve Forisu a následně restartoval router, vše proběhlo bez problému. Do té doby mi jen paralelně s Pakoněm.
Žádné problémy jsem nezaznamenal.

EDIT: luci-app-majordomo se mi odebral.

Tak uz jsem zjistil, kde byl problem. Majordomo ani lcollect za to nemuze. Mohl za to “vsftpd” / “vsftpd-tls” balicek. Z nejakeho duvodu zmizel symlink na muj konfig a diky tomu S50-vsftpd z rc.common bylo v zasklem stavu.

1 Like