Zdravím vespolek,
před více jak dvěma roky jsem na Omnii podle návodu (který už na internetu asi není dostupný) vytvořil a spustil LXC kontejner. Od té doby fungoval bez chyby, až do dneška, kdy jsem zjistil, že neběží. Mám podezření, že je to důsledkem poslední aktualizace.
Běh kontejneru a vněm nainstalovaném programu je pro mně celkem důležitý, tak bych jej potřeboval opět spustit. Jenže se mi to nedaří. Restart routeru (opakovaný) ke spuštění kontejneru nevedl. V LuCl je vedle jména kontejneru červený puntík a po klepnutí na tl. Start se objeví oznámení Action failed!. V SSH terminálu se do kontejneru nedá dostat:
root@turris:~# lxc-attach Meteoserver
lxc-attach: Meteoserver: ../src/lxc/attach.c: get_attach_context: 406 Connection refused - Failed to get init pid
lxc-attach: Meteoserver: ../src/lxc/attach.c: lxc_attach: 1470 Connection refused - Failed to get attach context
root@turris:~#
Nevím, jak s opravou začít, co kde zjistit. Najde se tu někdo ochotný poradit?
Ten příkaz jsem neznal, takže jsem ho nezkoušel.
Ale po spuštění příkazu je výstup toto :
root@turris:~# lxc start --foreground Meteoserver
-ash: lxc: not found
Zkusil jsem příkaz zadat trochu jinak a výstup je takový:
root@turris:~# lxc-start --foreground Meteoserver
lxc-start: Meteoserver: ../src/lxc/conf.c: mount_entry: 2439 No such file or directory - Failed to mount "/mnt/sdb" on "/usr/lib/lxc/rootfs/mnt/sdb"
lxc-start: Meteoserver: ../src/lxc/conf.c: lxc_setup: 4412 Failed to setup mount entries
lxc-start: Meteoserver: ../src/lxc/start.c: do_start: 1272 Failed to setup container "Meteoserver"
lxc-start: Meteoserver: ../src/lxc/sync.c: sync_wait: 34 An error occurred in another process (expected sequence number 3)
lxc-start: Meteoserver: ../src/lxc/start.c: __lxc_start: 2107 Failed to spawn container "Meteoserver"
lxc-start: Meteoserver: ../src/lxc/tools/lxc_start.c: main: 306 The container failed to start
lxc-start: Meteoserver: ../src/lxc/tools/lxc_start.c: main: 311 Additional information can be obtained by setting the --logfile and --logpriority options
Dobře, tak už víme kde je problém, ale jak ho napravit?
K Omnii mám připojené celkem tři HDD. Dva uvnitř NAS Boxu a jeden přes USB. LXC kontejner je na jednom vnitřním disku.
Přidávám snímek obrazovky, jak to vypadá v LuCl:
Je to trochu chaos a nevím proč. Jsem přesvědčený, že když jsem kdysi na Omnii zprovozňoval NAS, tak že jsem měl /dev/sda připojený do /mnt/sda, /dev/sdb do /mnt/sdb a /dev/sdc do /mnt/sdc. Až později jsem kvůli LXC kontejneru udělal Storage z /dev/sdb, alespoň si to myslím. Teď jsou přípojné body zpřeházené a moc z toho nechápu co kde vlastně je.
Toto sa dialo kedysi aj mne - disky treba priradovat podla uuid a potom si to uz drzi.
Pre riesenie tvojho problemu s LXC kontajnerom musis postupne skusit na ktorom z tych diskov sa nachadza a podla uuid mu priradit spravne /sd* oznacenie.
Podle zaplnění a přípojného bodu /srv i podle údajů v reForisu na záložce “Storage” můžu se stoprocentní jistotou říct, že LXC kontejner je na disku /dev/sdc s UUID: c848f386-… . Připojení HDD pomocí UUID mám myslím nastavené, nebo ne? Viz obrázek:
Nevím jak disku změnit označení z /sdc na /sdb. Nebo jak to myslíš? Pořád se mi ten systém přípojných bodů nedaří pochopit a nechci to z neznalosti rozjebat ještě víc než to je.
PS
Zjistil jsem, že se oproti dřívějšku změnil obsah přípojného bodu /mnt/sdb.
Na obsah kontejneru jsem se dostával souborovým manažerem Bitvise SFTP jenom cestou /srv/lxc/Meteoserver/rootfs. V /mnt/sdb nic nebylo, teď je tam kontejner také dostupný, na cestě: /mnt/sdb/@/lxc/Meteoserver/rootfs.
Mám vyřešeno a děkuji všem, kdož se mi pokusily pomoci.
V konfiguračním souboru “config” v umístění /srv/lxc/Meteoserver/ jsem zakomentoval poslední žádek, tedy lxc.mount.entry =/mnt/sdb mnt/sdb none bind 0 0 a kontejner šel rázem spustit. Zajímavé je, že řádek lxc.mount.entry =/mnt/sda mnt/sda none bind 0 0, který tam také je, mu ve spuštění nebrání.
Teď ještě musím vyřešit problém s jedním programem, který mám v kontejneru a nějak přestal správně fungovat. Ale to snad také nějak zvládnu napravit.