Luci není defaultně nainstalována

Zdravím, jsem v úplný nováček, mám Turris 2 dny. Ať dělám co dělám, tak se nemůžu dostat na rozhraní LUCI (potřebuji VLAN ID). Není ani na 8080 ani neexistuje pod /cgi-bin/luci Když se přihlásím ssh, tak sice můžu balíček luci instalovat (fakt tam nebyl), ale potom ho zase nespouští ten lighthttpd server - nabízí soubor luci stáhnout. Nejspíš bych to nějak v konfiguraci opravil - po hledání. Ale přijde mi to divné. Vždyť to LUCI je považováno za defaultně spuštěné, proč u mne ne, nebo co dělám špatně. Díky za nakopnutí…

Dobrý večer,

mohl bych Vás poprosit o upřesnění které naše zařízení Turris používáte? Pokud-li jste zakoupil Turris Shield, tak se zde pokročilé administrační rozhraní LuCI nenachází neboť Turris Shield je primárně určen pro nenáročné uživatele, kteří primárně ocení jednoduchost při nastavování routeru.

Aha, tak tím to je. Jasný mám Turris Shield. Takže tam si to LuCI musím doinstalovat, případně si tu konfiguraci nastavit přes ssh. O nic jiného mi zatím v podstatě nejde. Díky za vysvětlení, furt jsme si říkal, proč to tam zrovna já nemám.

Tak jenom pro pořádek. Bez hrátek s Luci jsem si pomocí ssh, které v Turris shieldu je, upravil /etc/config/network takto:

config interface ‘wan’
option ifname ‘eth0.848’
option proto ‘pppoe’
option username ‘VF’
option password ‘VF’
option ipv6 ‘0’
option mtu ‘1492’

A toto nastavení přes CETIN, provider Vodafone (mám od nich zřejmě terminátor Huawei - prostě koncovku RJ-45) v pohodě funguje.

Tak kdyby se to někomu hodilo.