LTE Quectel EC25-E - přestává fungovat, pomůže jen vyndání karty a SIM

Ahoj, řeším problém se záložním LTE připojením. Mám k omnii koupený pack s výše uvedeným modemem (vč. chladiče), SIM od O2 (vypnutý PIN). Dle návodu jsem bez problému vše zprovoznil, i mwan3 mi správně přepíná režimy, pokud wan přestane odpovídat, přepne se omnie do LTE režimu a správně i zpět. Problém nastává, když karta (předpokládám) ztratí spojení. V ten moment se vytvořené rozhraní lte už nepřipojí, restart nezabírá, jediné, co spolehlivě pomůže - je vyndat kartu a sim, pak po zapnutí omnie vše naběhne. To mi připadá jako trošku divočina, ale nic jiného mi nezabírá, do té doby se prostě LTE nepřipojí. Ad. QMI uqmi -d /dev/cdc-wdm0 --get-data-status --get-signal-info --get-serving-system - dostávám odpověď “registration”: “searching” - což vypadá, jako kdyby se nebyla karta schopná registrovat. No, nicméně, v telefonu funguje a po vyndání z Omnie a znovuzpět také… Nemá někdo zkušenost, jak toto vyřešit?

Tak jen doplnění, nedělá to po ztrátě spojení, ale po restartu Omnie. Takže fakt nevím, co s tím. Představa, že budu po každém restartu vyndavat kartu, není úplně OK :slight_smile:

Edit: Tak vypadá, že echo “usb2”> /sys/bus/usb/drivers/usb/unbind a následně echo “usb2”> /sys/bus/usb/drivers/usb/bind a restart omnie zabírá…

Kdyby měl někdo jiný tip, budu rád…

Vzdávám to. Buď kraví SIM slot, nebo karta. Protože vše korektně funguje, jen za nějaký čas prostě rozhraní zmizí. Pomůže jediná věc - vyndat SIM kartu a zase ji zandat. Takže… Myslím, že u krabičky za téměř 10000 a packu na LTE za 2500 je to celkem nic moc… Ach jo.

A proč nezvážíte reklamaci?

Try this it works on EC20:

qmicli -d /dev/cdc-wdm0 --uim-get-card-status
qmicli -d /dev/cdc-wdm0 --uim-sim-power-on=1

A co tohle?

lampra - hi, thank you, i will try, thank you

viktor - ahoj, děkuji, zkusím. BTW, já jsem poslední, kdo by šil do CZNIC, ale ten v podstatě neexistující support, u packu, který je přímo od nich, to je vážně zvláštní přístup… BTW, zkoušel jsem ještě poslední věc, jelikož reboot nezabíral a to je odpojení routeru na pár minut od proudu… Nic, jen vyndání a zandání SIM karty pomůže… Pak se hned chytí… To je dost zvláštní, pořád má podezření, zda kontakty na SIM slotu fungují, jestli, pokud se SIM trošku zahřeje, nedojde ke ztrátě kontaktu…Zkusím dvě výše zmíněné rady a dám vědět…

I just remembered that someone here on the forum suggested to put a plastic tape on the SIM card (sometimes the contact is not good so the tape helps) so you could try this also.

lampra - I just thought about similar solution. Because i use SIM adapter - https://www.alza.cz/fixed-adapter-sim-karet-d2921159.htm?o=1 - i have just nano SIM from provider… Thank you :slight_smile: