Kopie flash pameti z mrtveho turrisu?

Zdravim,
muj Turris Omnia bohuzel nahle umrel. Byl v provozu 24/7 od roku 2016, pote sem jej na par mesicu vypnul kvuli reorganizaci infrastruktury a po opetovnem zapnuti jiz nenabootoval. Myslel jsem si, ze to muze byt flash pameti, chtel sem tedy zkusit boot z mSATA, jenze bohuzel nefunguje ani seriova konzole. Diody reaguji na “reset rezimy”, WAN kontrolka se rozsviti po zapojeni kabelu – ale na kabelu nejde videt zadny provoz, nelze se ani dostat do bootloaderu… povazuji tedy router za mrtvy :frowning:

tl;dr: nyni me zajimave, zda-li je alespon mozne nejakym zpusobem precist obsah flash pameti? Vytvorit nejak jeji obraz, ktery bych pak mohl pripojit a zkopirovat si z nej nejaka data (zejmena nejake klice :wink:

Predem dekuji za odpovedi. Pokud by nekdo mel jeste nejaky napad, co zkusit pro zprovozneni alespon seriove konzole, tak v tomto stavu muzu delat asi jakekoliv experimenty…

Model: RTROM01

Ahoj,
Omniii nemam ale pokud me pamet neklame, omnia ma eMMC pamet. Pokud rozumis linuxu pomoci usb/eMMC modulu bys mel pamet pripojit k pc a pak data vytahnout. asi nejprimitivnejsi pomoci dd udelat klon ktery si namountujes nebo opravis ci zjistis ktere inode jsou v haji.

To zni nadejne, ale pujde to i bez pristupu pres seriovou konzoli?

A co router odeslat do servisu?

Také řešení. Vyhnul by se demontáž paměti a kupovani USB modulu pro připojení paměti k PC. Extrahovani dat jsou specializované firmy. Osobně vybavení nemám v tomto pomoci nemůžu. Již se mnoho let tímto nezabyvam.