K turrisu 1 připojené ESP8266 s http serverem končí s chybou v Chrome (a jinde ne)

Zdravím, mám takovýto poměrně zvláštní problém - třeba mi někdo poradí jak to dál prozkoumat a zjistit kde přesně je chyba (nyní si myslím, že v Turrisu):
Mám starý modrý Turris, aktuální atd. v domácí síti, všechno funguje normálně, resolver zapnut (ten defaultní).
Mám destičku ESP8266 a IDE Arduino - pomocí toho na ESP přeložím a spustím jakýkoliv http server (jakýkoliv asi proto, že možná je problém někde hlouběji v SDK ESP8266 - to samé totiž dělá i http server z MicroPythonu).
Tento http server funguje. ESP je připojený k wifi Turrisu. Jakýkoliv jiný browser než Chrome - funguje. Chrome - dává ERR_EMPTY_RESPONSE. Na Win10, na Raspbianu, na Androidu - všude. Na některých konfiguracích stránku z ESP jednou načte, pří reloadu ale zase ERR_EMPTY_RESPONSE. Opakuji - jiný prohlížeč/klient funguje - Firefox, Edge, wget…

A teď pozor - na jiném AP (prostě nějaký jiný AP z šuplíku nebo AP udělaný z Androidu) - zde funguje všechno včetně Chrome.

Koukal jsem na to pomocí Wireshark, moc tomu nerozumím, ale první GET z Chrome odejde a zpět už se vrátí nějak málo dat, neobsahuje to response serveru a pak už to víceméně po pár paketech Chrome vzdá.
Ale u Firefox to vypadá úplně standardně - GET -> response serveru - všechno je ok a všechno šlape.

V SDK ESP8266 je IP protokol asi implementován jako LwIP (1.4, 2.0…) - jakákoliv dostupná verze a různé nastavení (low mem, high mem, features…) dělá to samé.

Myslím si (ale nebijte mě), že LwIP by možná mohlo vyrábět nějaký “trochu méně kosher” rámec a Turris to prostě nechce routovat… (ale proč to pak jde v jiných browserech a Chrome/Chromium ne… fakt nevím)

Co bych mohl udělat pro zjištění a nápravu tohoto problému?

Díky za pomoc