Zdravim,
po vypadku proudu mi prestal komplet fungovat Turris 1.1
Jedine co dela je, ze synchrone bile blikaji vsechny LED (i napajeci) krom wifi a wan, ty jsou naopak zhasle.
Opakovane vypnuti a zapnuti ani reset nijak nepomahaji a moc nevim co s tim
SD kartu jsem do Turrisu nedaval, jedu tedy na starem OS. Jedina vec je, ze jsem pred lety upgradnul pridanim 5 GHz wifi ofiko kitem, ale poslednich par let zadne zmeny, krom drobnych uprav SW konfigurace
Tak jsem si vsiml, ze blika ve stejnem rytmu i LED na napajecim adapteru, takze asi odesel ten…
V květnu jsem měl stejný problém. Mám úplně prvního Turrise ver. 1 Jestli má ten váš zdroj také 7,5V a 5,34A, tak takový se dá koupit asi jen zde:
A jinak… možná se pletu, ale to úložiště turrise z kterého teď jedete má omezenou životnost na množství zápisů, takže už z toho důvodu vám doporučuji přejít na boot z SD karty.
Mam 1.1, zdroj je “normálně” 12V, takže není problém koupit kdekoliv… sice nevím, koho napadlo mít snad 10 různých vnitřních a vnějších rozměrů, ale na zdroji je naštěstí vše napsáno
Migrovat se mi přiznám vůbec nechce “if it is not broken, don’t fix it”, no možná se tedy do toho pustím…
Ale přeci jen, se vším, co má SD kartu mám špatné zkušenosti (typicky rPi), vždy to trebas za 2-4 roky odejde a jelikož router je kritická infrastruktura tak moc nevím.
Je pravda, ze jsem kupoval vždy jen sd “pro” nebo do kamer a pod. Nikdy jsem nevzal industrial…