Jak pripojit do domaci WiFi site bezdratovou tiskarnu

Zdravim. Neporadil by nekdo, jak a zda vubec lze pripojit wi-fi tiskarnu do domaci site? Nechci ji pripojovat USB kabelem primo do Turrisu. V navodu k tiskarne (Epson) je uvedeno, ze se ma v prubehu pripojovani zadat do routeru PIN kod a tady koncim, protoze nevim, kam ten kod zadat. Diky za nakopnuti.

To mají asi na mysli WPS pairing … to Turris nemá.

Připojte jí normálně jako každé jiné bezdrátové zařízení k síti.

Obvykle bývá postup následující:

  • pĹ™ipojit svĂ© PC pĹ™es USB k tiskárnÄ›
  • otevřít nÄ›jakĂ© rozhranĂ­ na správu tiskárny … vÄ›tšinou webovĂ©
  • v nÄ›m nastavit bezdrátovĂ© parametry pĹ™ipojenĂ­ tiskárny do vaší domácĂ­ WiFi sĂ­tÄ›

Detailní postup se lehce odlišuje dle značky a typu tiskárny … přesné pokyny a postupy dohledejte v dokumentaci ke své tiskárně

1 Like

S HP tiskárnou a Omnií jsem to měl tak, že se připojení k WiFi triviálně nastavilo přímo na té tiskárně (má malý displej) a žádné USB nebylo potřeba. Přes webové rozhraní tiskárny se pak nastavily ovladače na každém PC… ale celkově žádná odlišnost Turris od jiných sítí.

1 Like

Tak dekuju vam moc. Nakonec to bylo opravdu trivialni. Cely problem spocival v tom, ze nejprve bylo nutne tiskarnu odinstalovat (byla pripojena USB kabelem) a potom uz postupovat podle pruvodce po zvoleni wifi pripojeni. Jen bylo trochu patrani po MAC adrese tiskarny (mam zapnuty filr MAC adres v routeru), ale i to se nakonec podarilo :slight_smile:

1 Like