Jak na otevření portu?

Zdravím, trochu se aktuálně peru s “otevřením” portu 55000. Na canyouseeme.org mi to u něj pořád píše, že ho vidí jako zavřený.

U ostatních routerů jsem to vždy nastavil bez problému, ale v nastavení turrisu se tedy vůbec nevyznám. Hledal jsem na fóru i v dokumentaci a s tím, co jsem našel, se mi to nepodařilo nastavit.

Dokázal by mi někdo prosím poradit, co mám v nastavení špatně?

Aktuální nastavení v LuCi je následující:




Existuje volba port forward v Luci.

Network - Firewall - Port Forwards.

Vše ostatní je, myslím, nadbytečné.

Hlavně jste si udělal díru do Vaší sítě tím, že jste povolil veškerý provoz z WAN do LAN.

1 Like

Díky za upozornění. Provedl jsem reset do továrního nastavení a podle doporučení Jardy na nic nesahal, pouze přidal pravidlo pro přesměrování portu, nicméně i tak se jeví tento port jako zavřený.

Může být překážka třeba na straně ISP?

Máte od vašeho ISP veřejnou IP adresu? V lokální síti vám připojení na port 55000 funguje?

1 Like

Jak testuješ otevřený port ?? Forwarduješ na správnou interní IP a port, poslouchající cílové místo (aplikace) je aktivní … interní forwardovaný port má být shodný ??

https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

image

Funkčnost připojení jsem zkoušel pomocí canyouseeme.org, stejný výsledek potom vyhazuje i grc.com. μTorrent hlásí, že port není otevřen, připojení je ale i tak možné.

Co se týče těch adres, tak v síti se aktuálně nachází pouze Turris (192.168.1.1), PC (192.168.1.117) a mobilní telefon (192.168.1.116), žádné další možnosti v nabídce nejsou, port jsem do Turrisu zadal ten, který je nastavený v μTorrentu pro příchozí připojení (55000).

ISP je Vodafone, který jak koukám, nabízí veřejnou pevnou IP adresu, za což si nepřiplácím. Že by to bylo tím? Nikdy jsem si za veřejnou adresu nepřiplácel a vždy se mi podařilo to zprovoznit.

Jakou máš na WAN rozhraní adresu?

Ukaž jak přesně máš forward nastavený …

V síťových rozhraních u WAN píše:
IPv4: 100.64.242.90/32
IPv6: fe80::953:f0e0:702:5705/128




Zbytek je v továrním nastavení.

Tvoje adresa je za NATem operátora. Nemáš tedy veřejnou adresu.

2 Likes