Frustrace z posledního upgradu, přejmenovaní síťových interfaců

Upgradoval jsem z 6.2.3 na 6.3.3, přestal fungovat wifi internet, protože z neznámého důvodu se přejmenovalo rozhraní br-guest_turris na br-guest-turris a Pihole ho nezná, nenastartuje.

Když jsem se chtěl podívat do changelogu na důvod (Changelog - Turris Documentation), tak poslední verze je tam 6.2.4.

Konfigurák nelze přes web GUI opravit, píše to action failed.

Co má tohle býti ?

Muzu potvrdit, ze u me na 6.3.3 se jmenuje br-guest-turris. Ale nemel jsem na ten interface navazane nic, co by nespravoval reforis, takze se mi nic nerozbilo a ani nevim, jak se jmenoval predtim…

ok, diky za potvzeni, v 6.2.3

17: br-guest_turris: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc noqueue state UP group default qlen 1000

v 6.3.3

17: br-guest-turris: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc noqueue state UP group default qlen 1000

téměř neviditelná změna, proč, neví se, chybí changelog.

Něco, co člověk nepotřebuje řešit bych řekl.

Děkuji a kde je oficiální changelog ? Tohle je potenciální breaking change…

Change log je tady : NEWS · hbk · Turris / Turris OS / Turris Build · GitLab . Ale tahle zasadni informace se do nej stejne nedostala…

Omlouváme se za frustraci, nicméně oprava byla nutná. Veškerá zařízení od vydání TOS 6.0 měla nefunkční guest síť, kromě toho sjednocení názvů pomáhá v orientaci jak uživatelům, tak i vývojářům.

Budeme se v dalších vydáních s pomocí nových kolegů snažit o přehlednější seznamy změn.

Tady přece nejde o to, že jste něco opravili. Taková změna měla být dostatečně zřetelně oznámena už v rámci testovacích verzí a rozhodně to není ojedinělý případ.

Jestli to s transparentností myslíte opravdu vážně, začněte tak, že se postavíte čelem nejen k SDIO wi-fi pro MOX, ale k celému modulárnímu konceptu.