Dotazy k souboru updater-log

Mam dotaz(y) k /usr/share/updater/updater-log souboru. Obsahuje (v mem pripade) vse od roku 2016, lehce roste. Tak jsem chtel pridat logrotate.d soubor, ale narazil jsem na problem rozdilnych mountu. Da se to resit pres ‘olddir’, ale kdyz me se uplne nechce nekde v /usr skladovat logy obecne. A vlastne i tam vytvaret slozky.

Muzu soubor nahradit symlinkem? (nebude toto ztraceno, prepsano nejakym update procesem?,nebude problem pri nejakem update, ze nebude pristup do linkovane /srv/logs lokace ?)
Muzu nekde zmenit lokaci logu (v /etc/config jsem nic nenasel, ani v /usr/bin ), neda se to nejak pridat do uci configu pro updater?
Muzu manualne soubor vycistit? (coz uz jsem udelal, cekam az hitne dalsi updater a uvidime esli bude ci nebude kricet).

Technicky je to relikt v updater-ng ze starého updateru. Ten log se používal hlavně ve wizardu Forise (takový ten seznam toho co se altuálně aktualizuje). Aktuálně je vlastně k ničemu až na to, že je možné ho použít jako historii. Lokalita je taková prostě, protože standardní /var je tmpfs a tak to je celkem otázka kam to dát. Asi to můžeme dnes i vypnout a smazat ten log. Nahrazení logu historie změn můžeme udělat až když se to bude hodit.
Aktuálně to hoe možné bez modifikace updater-supervisoru vypnout. Link do dokonce /dev/nulll by to mohl spravit.

Diky za info, ja si to prelinkuju :slight_smile: