Dostupnost a/nebo dokumentace NAS boxu

Dobrý den,

Budeme rádi, když nám pošlete na technickou podporu výstupy z nejnovější verze Turris OS 5.x, abychom se na tento daný problém podívali. Měl jste nainstalované ovladače pro SATA radič a pro správu disků?

ziadne ovladace som specificky neinstaloval… v Turris OS3 bol ovladac v jadre. v OS 5 nie je ? Treba ho doinstalovat ako kernel modul ?
Vdaka za info.

V obou verzích Turris OS se balíček kmod-ata-ahci pro podporu SATA radičů nachází v package listu NAS, a proto by mě zajímalo co vše bylo nainstalované a proč nebyl SATA řadič detekován.

Ok, skusim to cez vikend znova a postnem logy a package list.
Moj prvy pokus bol upgrade na Turris OS 5.0.x, balicek NAS som mal v OS 3 nainstalovany a funkcny, disky boli rucne cez SHELL sformatovane ako RAID1 s BTRFS, neboli “pripravene” cez FORIS rozhranie.

Na aktualnom TOS 3 mam nainstalovane balicky kmod-ata-ahci a kmod-ata-ahci-platform.

Jestli si vzpominam, tak pri migraci z 3 na 4 nevidel RAID a neco se muselo udelat pro nastaveni RAIDu…

Doufam, ze v 5ce uz neni tenhe problem, ale pro jistotu:

Ked som zmontoval NAS bol dostupny este stary TOS 3, kde nebol vo Forise implementovany wizard na setup uloziska. Tak som disky naformatoval v CLI rucne na BTRFS RAID 1 a mount rucne cez FSTAB.
Po testovacom upgrade TOS3 na TOS5 ale po reboote kernel nenasiel vobec disky na SATA.

Rozhodol som sa nakoniec odzalohovat vsetky data z NAS a spravit cistu instalaciu TOS5 a ulozisko nakonfigurovat cez ReFORIS znova, kedze moj doterajsi NAS setup nebol “standardny”.