Zdravím kolegové Turrisáci. Můžete prosím vyzkoušet, zda-li vám ve FORISu funguje obnova nastavení routeru z vytvořené zálohy? Tj. vytvořit si zálohu konfigurace routeru a tu pak použít k obnově nastavení. Mám starý modrý Turris 1.0 a nefunguje mi to. Soubor se zálohou se vytvoří, poté se i načte do menu obnovení konfigurace ze zálohy, ale při pokusu o aplikaci tohoto souboru mně Foris nahlásí chybu “Nastavení se nepodařilo obnovit, soubor se zálohou je pravděpodobně poškozený”. Díky za spolupráci.
Ano, u mě stejné…potvrzuji…
Díky, kolego, za rychlou reakci. Tak se zdá, že poslední update nám kromě pěkného QR kódu ve FORISu přinesl i jednu docela nepříjemnou závadu. Nu, jak se zdá, staré osvědčené programátorské pravidlo, které říká, že: “Oprava jedné chyby zanese do programu alespoň jednu chybu další” platí dokonale i u Turrisu. Samozřejmě - vytvořený soubor se zálohou je v pořádku. Jeho rozbalení v jakémkoliv jiném LINUXu (je to normální tar bz2 archiv) projde úplně normálně.
Závada je již nahlášena na oficiálních místech - technickém supportu Turrisu. Doufejme, že to brzy opraví a že tím @sairon příliš nepokazíme vánoční dovolenou.
Skoro bych řekl, že v tomhle bude mé dítko nevinně a problém bude tkvět ve změnách v backendu Nuci, kolega @vorner do posledního updatu začleňoval nějaké změny kolem zálohování a obnovy. Na dovolenou jsem si Turris nebral, takže to nemohu prověřit, ale po Novém roce se na to podíváme, udělal jsem na to tiket, aby se to neztratilo.
@sairon díky moc a užívejte dovolenou!
Bohužel stejný problém i u Omnie Doufejme že to brzo opraví
Hmmm, to není dobré. Díky za zprávu.
Zkouseli jste nejenom manualni rozbaleni, ale i nasledne nahrani zpet do routeru a restart? Myslim si, ze takhle by ta obnovat fungovat mohla, protoze jsem se dival a zalohuje to jen adresare /etc/config
a /etc/updater
. Samozrejme, tohle neni reseni, jako spis docasna pomoc, jak to uspesne obnovit
Porovnával jsem si obsah konfiguračních souborů ze zálohy a z routeru a zjistil jsem, že se úplně přesně neshodují. Např. /etc/config/foris nemá v záloze konfigurační sekci, ve které je uloženo zahashované heslo.
po update na 3.5 problem stare trva