Blokace komunikace po resetu Turrise

Zdravím, mám takový problém s Turrisem 1.x resp. s Xiaomi Mi alarm clock k němu připojeným. Po několika letech mi v něm umřela SD karta → router přestal bootovat, udělal jsem tedy factory reset, nabootoval z NOR, vložil novou kartu, udělal novou migraci na poslední TOS podle návodu, router nabootoval, vše jsem zaktualizoval (mmch bylo by fajn zaktualizovat NOR image aby první update netrval skoro 20 min). Nastavil jsem router úplně stejně jako byl Wifi, DNS, atd… problém je, že po resetu se mi hodiny k routeru připojí, dostanou IP ale tváří se, že do internetu nevidí. Zkoušel jsem i nové párování a stejný problém. Předtím vše fungovalo normálně. Zajímá mě, jestli Turris neblokuje nějaké rozsahy Číny (případně přímo Xiaomi servery) a jestli se dá nějak zjistit, jestli Firewall nějakou komunikaci z té IP nezahazuje. Nejsem moc kovaný v Unixu, věřím proto, že mi zde někdo poradí. Jinak vše chodí jak má. Zkoušel jsem i DNS servery google, CZ.NIC, vypnout DNSSec, ale stále bez úspěchu. Díky.

Měl jsem před půlrokem podobný problém s prvky domácí automatizace. Nakonec jsem musel nastavit natvrdo starší zabezpečení WPA2. Na mixed WPA2/WPA3 se to nechytalo.

To už jsem také zkoušel, bez úspěchu. Já ty hodiny vidím, že dostaly IP, takže se připojily, ale nevidí do internetu :frowning: