Automaitcké vypnutí

Zdravím,
rád bych Turris Omnia (4.14.294) s NAS boxem automaticky vypínal, hlavně aby to v noci zbytečně nežralo. Zatím jsem přišel akorát na možnost udělat v LuCI (Systém | Naplánované úlohy) řádek pro cron (příkaz halt), který to třeba o půlnoci vypne. Je to tak?
Aktualizace nastavím třeba tak, že restart bude ve 23:50 (prostě 10-15 min před vypnutím)? Lze to nějak místo restartu rovnou vypnout? Očekávám, že ne, ale co kdyby. :slight_smile:
Předpokládám, že zapnout to v nějaký konkrétní čas nejde, ale to je v pohodě. Akorát, nemáte někdo zkušenosti s tím, že by se třeba vykotlalo zapínací tlačítko? Nenarazili jste třeba na nějaké jiné problémy?
Díky :slight_smile:

Ahoj, já bych asi nevymýšlel kolo a řešil to co nejjednodušeji.
Třeba zásuvkou:
ImgW

No, to mě napadlo, a kdyby to byl jen router bez disků, tak bych to tak asi udělal, ale speciálně ty disky bych raději vypnul nějak “jemněji”.

Tak je dej pár minut před uspat. To by snad mělo stačit.

Jasně, ale to už to můžu rovnou vypnout (halt místo sleep), ne? :slight_smile: Aneb mi něco uniká…? Edit: Aha, tak sleep --help píše Pause for a time... — na to jsem zapomněl. To asi ale bude stejně pořád vyžadovat cron a to už mi přijde jednodušší to vypnout a zapnout až to zase budu potřebovat. Ale zajímavá možnost, děkuji. :slight_smile:

Příkaz na vypnutí routeru (napájení disků) je poweroff .

Podívejte se jaký je mezi nimi rozdíl, halt --help versus poweroff --help .

2 Likes

OK, díky, koukám. Já jsem hledal a nenašel shutdown a na poweroff zapomněl.

1 Like

Abych nezapomněl na report, tak řádka v cronu 0 0 * * * /sbin/poweroff funguje dobře. Dá se to udělat přes LuCI nebo SSH. Akorát mi trošičku vadí, že zůstanou svítit LED diody. Ale to už možná bude nejjednodušší řešit nějakou časovanou zásuvkou.

This topic was automatically closed 3 days after the last reply. New replies are no longer allowed.