Updater - collided

@Stepan mohu smazat všechny podadresáře v /usr/share/updater/collided ?
Jde mi o vytvoření co nejmenšího schnapps exportu a mám podezření že obsah adresáře se použije pouze během probíhajícího update ?

Jakou velikost má tvůj uvedený adresář ?? U mně celý nadřazený adresář updater 20,0 kB.

300MB nezkomprimováno tarem, když udělám schapps export tak má tar 364MB takže bych to rád smazal.

U mě je adresář prázdný jak u 1.1, tak u Omnie (aktualizovaný TOS 5). Jsou tam nějaké složky, ale soubory žádné, velikost tudíž nepatrná. Zálohuj to někam a smaž, v nejhorším to hodíš zpět.

To mi nepomáha, jsem na TOS 6 HBL OMNIA. Chci jen odpověd na svoji otázku k čemu ten adresář je a zda je jeho obsah k něčemu poté co updater proběhne.

Záloha pro kolize? Odhaduji. (Změněné soubory neoznačené jako konfigurace které se následně změní i aktualizací balíku.)

Ano přesně tak. Záloha pro případné katastrofy. Celý minulý týden se trápím na Turris 1x s nestabilitou btrfs na sd kartě i s problémovou aktualizací HBL TOS6 na obou routerech. Většinou se to vysype v ten nejnevhodnější moment když potřebuji pracovat a záloha mne mnohokrát zachránila. 300MB možná není moc ale dřív to byla půlka CD.

Ah, já to myslel tak, že /usr/share/updater/collided by mohla být záloha automaticky vytvořena balíčkovačem pro případ, že chce přepsat soubor který byl ručně modifikován (a nebyl označen jako konfigurace).

Jakou máte konfiguraci, co všechno máte nainstalováno ?

Co se vrátit na HBS ? Je to sice tragický krok, ale bývá nejjednodušší. Případně na poslední funkční obraz schnapps ?

Příliš málo výchozích informací ! Pokud v tuto chvíli nemáte provozní problém a poslední uložený obraz je obraz funkčního stroje, tak v klidu smazat.

Bez znalosti historie instalací vašeho stroje, kterou jste nezmínil, je těžko fundovaně radit.

Díky za radu nejspíš je to opravdu na smazání. Např. v modules jsou soubory historických jader od dubna kdy jsem přešel z TOS5 HBS na TOS6 HBL kvůli podpoře pro ax Asiarf karty v jádře, kterou HBS nemá. Těch migrací tam bylo víc, napřiklad jiný /etc/config/network a také firewall, jiné configy na LXC s jinou syntaxí atd. Původní schnaps snímek HBS již nemám takže by to byla nová implementace.

Asi je to feature TOS6ky tak by bylo fajn kdyby na to vývojáři vyrobili nějaký čistící skript. Není to úplně chyba spíš něco na co se buď zapomnělo nebo to aktuálně není důležité.

omnia /usr/share/updater/collided/lib/modules # ls -l
drwxr-xr-x 1 root root 9340 Mar 16 17:04 5.4.179
drwxr-xr-x 1 root root 9340 Apr 8 22:15 5.4.182
drwxr-xr-x 1 root root 9340 May 19 12:15 5.4.188
drwxr-xr-x 1 root root 9340 Jul 4 01:53 5.4.194
drwxr-xr-x 1 root root 9272 Jul 4 09:18 5.4.203

Počkej ještě na odezvy chytřejších …

Tohle asi bude na mě… :sweat_smile:

Jak psal @vcunat, jsou to soubory které byly změněny nebo dokonce překážely instalaci balíčku. Jsou odsunuty do této složky pro uživatele. Pouze tam jsou přesunuty, nic je tam nespravuje nebo nevyužívá, takže je možné celou složku smazat, pokud v ní není nic co by Vás zajímalo.

3 Likes