Turris MOX - zkušenosti

Tak já bych se taky přidal. Mám MOXe už od února a je to zatím jízda.
Nastartovat MOXe pomocí rescue módu 6 jsem zvládl na první pokus a kromě těžké bitvy s kresd, který jsem nakonec exkomunikoval z LAN sítě, router běžel v pohodě 30 dní.
Pak jsem se najednou ráno vzbudil do baráku s mrtvou sítí. Nepomáhalo vůbec nic, v podstatě nefungovali ani rescue módy a tak jsem psal o pomoc na podporu Turrisu. Z podpory se mi sice ozvali celkem rychle, ale jen poradili jak použít rescue módy a kde stáhnout nejnovější OS image. Na to jsem jim psal, že obnova pomocí rescue módů nefunguje, a že router umřel přesně v čase, kdy běhá automatická aktualizace, která ho zdá se proměnila v cihlu. Bohužel na to se už nikdo přes měsíc neobtěžoval ozvat…
Po měsíci najednou přišla zpráva, že nová verze OS tento problém řeší. Očividně o problému museli vědět týdny, ale že by mi alespoň dali vědět, že jde o známý problém a že ho řeší, to ne. Takže jsem žil měsíc v tom, že mám po měsíci používání místo routeru těžítko.
Nová verze OS opravdu router oživila, ale bohužel do ní nešla obnovit zazálohovaná konfigurace a další mé dotazy na podporu zase zůstali bez odpovědi…
Po asi měsíci najednou začali z routeru chodit maily, že nemůže udělat update, protože není volná paměť. Nic z běžících procesů nevypadalo na příčinu (nemělo zabráno výrazné množství RAM), a jelikož byla vyžraná nejen paměť, ale i celej swap, vypadalo to na memory leak. Tak jsem udělal zase ticket na podporu, kde jsem popsal problém a nechal router běžet, aby se dalo případně zkoumat, co se stalo. Bohužel z podpory se dodnes nikdo neozval, a tak jsem po dvou týdnech rezignoval a router zrestartoval. Po restartu naštěstí úspěšně prošel update a vše vypadalo OK. Nicméně po pár dnech jsem zkusil otevřít ve Foris rozhraní Pakon menu a od té doby mi Foris rozhraní vrací Error 500, nebo 503. Jaká je šance, že má smysl dělat ticket na podporu? :wink: Někdo přede mnou už stejnou/podobnou chybu nahlásil tady na fóru a zatím žádná reakce.
Asi se na to vykašlu a zase udělám reboot. Což mě přivádí k další věci:
Zapomněl jsem zmínit, že by mě zajímalo, jestli někomu z vás MOX zvládá reboot. Můj to ještě nikdy nezvládl…s žádnou verzí OS, kterými jsem prošel. Vždycky po rebootu skončí v nějakém divném stavu, kdy nefunguje ani switch (MOX E) a musím dojít k Racku a vytáhnout ho na chvíli z napájení. Pak naběhne.

3 Likes