Turris 1.x wi-fi upgrade balíček

To je v pořádku … rozkoš stále stoupá, ne?
Budeš mít nakonec hezký dárek od Ježíška! :slight_smile:

Se kapku obávám, že tímhle tempem se to do Ježíška nestihne…

Taky čekám na “přílet balíku do Ovy”, tak třeba budeme mít veselé bastlící vánoce :slight_smile:

2 Likes

A další posun, tentokrát 13.12. …

1 Like

Dnes poprvé na nové 5 GHz síti stahuji něco většího a rychlost je naprosto tragická. Když se podívám do Luci, vidím, že bitrate je 6.0 Mbit/s oproti původní kartě, kde je bitrate přes 50 Mbit/s. Souvisí s tím rychlost připojení?

Jak síť zrychlit?

Já si s tím dneska hrál asi půl dne, než se mi to podařilo dát dohromady + přechod na BFRTS.

Nicméně s rychlostí jsme na to úplně stejně:

Mám totéž :frowning: Na BFRTS jsem ještě nepřecházel, jsem pořád na původním Turris 1.0

BFRTS s tím nemá nic společného. Ta rychlost i odstup šumu jsou ale tragické. Co s tím?

LuCi má problém se zobrazením rychlosti u AC karet. Jedná se o známou chybu která má extra nízkou prioritu jelikož jen ukazuje špatně, ale funguje korektně :slight_smile: stačí si změřit rychlost připojení.

Však říkám v prvním příspěvku na tohle téma, že rychlost je tragická. Restartuji router.

Když vidím vysílací výkon kde máte vyzařování nastaveno na 2% maxima karty (pro CZ region) tak nemůžete čekat že poběžíte plnou rychlostí. Na diplexerech je malá ztráta způsobená vlastností signálu, stačí si něco přečíst o tom jak se signál šíří. Nejsem si jist jestli byli testovány pro tak malé výkony. Tyto jsou navrženy pro vyšší vysílací výkony, většina uživatelů totiž používá karty s nastaveným maximálním výkonem co dovolují normy.

To bylo jen při testování různých parametrů. Když nastavím výkon na dostupné maximum, je rychlost stejná.

no neviem neviem… podľa mňa sa bitrate zvyšuje automaticky podľa potreby…

Luci mi hlásí pořád 6 Mbit/s, vůbec bych se timto číslem nezabýval. Notebook ukazuje 867 Mbit/s. Rychlost stahování ze síťového disku teď 43 MB/s, což je víc než slušné :slight_smile:

43 mb cez wifi? hmmm… ja mám cez USB3 pripojený 2TB SSHD a cez fifi mi nepretlačí viac než 25 (normálne tak okolo 16)… rýchlosť spojenia je tiež 867. Netuším kde hľadať úzke hrdlo keďže USB3 to asi nebude. Po kábli to ťahá cca 70 MB/s

A další posun, tentokrát 13.12. …

Ještě není 13.12. a už mi přišla výzva k odběru. Chtělo by se říci hurá, ale aktuálně jsem na služebce, takže má rozkoš bude stoupat minimálně do pátku :smiley:

2 Likes

Není nad to pořádně si to vychutnat…
Jste labužník… :grinning:

3 Likes

Já objednal včera, dnes mi přišla zpráva, že zítra dovezou ;). Jen doufám, že to nebude pokračovat jako v tom pořadu s Janžurkou “v sobotu večer a v neděli ráno” :smile:. Pro jistotu beru Turriska do práce a třeba už zítra večer pojedu na obou kartách.

Tak jsem upgrade obdržel, nainstaloval vše podle návodu a funguje. Jen takový malý bug, pravděpodobně způsoben nějakou chybou v konfiguraci. Pokud se připojím mobilem na původní kartu (nyní 2.4GHz), vše je v pořádku. Ovšem při pokusu o připojení na novou kartu (5GHz ac/80MHz) mi mobil zahlásí, že síť nemá přístup k internetu, ovšem stačí cca. 2-3 vteřiny počkat a vše naskočí a valí v pohodě. Netušíte v čem by mohl být zakopán pes?

Jinak kdyby nekdo nechtel kupovat od Asusu 1900kovou usb wifinu za 2500 tak tady ji ma cinak za 7 kil:

https://www.aliexpress.com/item/Wireless-Adapter-Detachable-Wifi-Receiver-EDUP-1900Mbps-USB3-0-Dual-Band-5-8Ghz-2-4GHz-External/32826938822.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.x6qU06