Turris 1.0 prechod z jffs2 na ubifs

Ahoj, uz podruhe jsem se snazil u meho stareho Turrise o prechod podle navodu https://doc.turris.cz/doc/cs/troubleshooting/sdcard_recovery#prechod_z_jffs2_na_ubifs, ale proste nejsem schopen nabootovat z te SD karty. Koncim po stisknuti tlacitka restaru po kterem by mel system nabehnout prave z ni.

Hit any key to stop autoboot: 0
BOOT NAND
wdt status 00000003

NAND read: device 0 offset 0x0, size 0x200000
2097152 bytes read: OK

Loading from nand0, offset 0x200000
** Unknown image type
WARNING: adjusting available memory to 30000000
Wrong Image Format for bootm command
ERROR: can’t get kernel image!

zkousel jsem 2 karty a vytvorit je jak pod linuxem tak pod windows, ale vysledek vzdy stejny. Poznam nejak ze se ten 17 MB image na tu kartu nahral spravne? Nebo nevite v cem by jeste mohl byt zakopany pes? Prozatim Turrise uplne vyradim, nechci ho znovu komplet nastavovat a v budoucnu zkouset prechod znovu s tim, ze ho budu muset opet resetovat.

Tomas

Jak jste vytvořil tu kartu?
Nestačí jen nakopírovat…

Pročtěte si toto vlákno…

Kartu jsem samozřejmě vytvářel ve windows pomocí Win32DiskImager.exe a v linuxu pomocí dd utility…

A použil jste verzi 3.6.5? Pozdější verze nefunguje…

Ano, stahl jsem verzi presne jak je v navodu. Udelal jsem to snad 20x ale vzdy jsem skoncil na stejnem miste, z karty nikdy system nenabehl…

Poslední verze se již nevejdou do NOR paměti, musí se použít ta starší a pak updatovat.
Pročtěte to vlákno, najdete návod…

@commar Pokud si stáhl nejnovější tak si stáhl 3.6.5. Nové image nevydáváme. Na repo.turris,cz je všude pro Turris 1.x právě verze 3.6.5.

Aha, díky za doplnění, to jsem netušil.

A zjistim nejak napr. v linuxu, ze ta karta je spravne vytvorena? Abych mohl vyloucit to ze se mi proste z nejakeho duvodu ten image ani na jednu kartu nenahraje?

Můžete se zkusit podívat jestli se vytvořily oddíly na sd kartě (aktuálně ale nevím jak mají vypadat, nepamatuji se a nikdy jsem s tím neměl problém tak jsem to nezjišťoval).

Většinou problém než v sd kartě bývá ve špatně nastavených přepínačích. Prosím zkontrolujte si, že je máte správně nastavené. Pokouším se najít fotografii jak to má být, ozvu se až najdu.

Prepinace si myslim ze jsou v poradku. Prave u tech oddilu je mi divne ze jsem nevidel zadne, ja zkousel ten image na dvou kartach a pak ze zoufalstvi i na flash, vzdy to probehlo v poradku ale podle me pak ve vysledku byla karta necitelna a bez oddilu, pokud teda ty oddily citelne byt mely.

Upřímně jsem to nikdy nezkoumal a nebyl jsem v týmu když se dělal Turris 1.x takže vlastně ani nevím kde tam má filesystem být (ale nutně tam být nemusí). Asi Vás odkáži na @Jan.H, ten má s Turris 1.x větší zkušenosti.

Zkuste jeste tenhle navod. neni oficialni, ale me to podle nej slo bez problemu.

Uvedený postup nebude fungovat, pokud má uživatel Turrise s jffs2.

Více najdete v příspěvku od cynerda zde

Já tenhle přechod dělal u dvou Turrisů 1.0 teď o víkendu. Nevím, jaké vlastně 1.0 podporuje SD karty, tak jsem použil kartu https://www.alza.cz/kingston-micro-sdhc-16gb-class-10-uhs-i-sd-adapter-d3039421.htm
Nejprve jsem na ni nahrával image na Macu, tam ale dd nezafungovalo, tak jsem to pak udělal přes Win32DiskImager a to se chytlo. Jinak jsem jel podle oficiálního návodu.

Super, diky za info. Koukal jsem ze muj dodavatel presne tuto kartu ma v nabidce a kdyz vam to s ni slo tak ji zkusim objednat zda to pujde.
Na Macu jsem to zkousel taky ale tam zapis toho image na sd kartu nesel vubec, na linuxu i windows to slo, ale jak rikam, turris nenabehl.