SOLVED: Nejde internet po upgradu na OpenWRT 21 a kernel 5.15

poslední updaty mi to zařízení dost rozbily. Včera jsem zkušel recovery mod do továního nastavení a hodilo mě to na nějakou historickou verzi, kterou zpětně nešlo vůbec updatovat. No a tak jsem podle návodu udělal re-flash (4 LEDs) https://repo.turris.cz/hbs/medkit/omnia-medkit-latest.tar.gz s poslední verzí (za 10 minut byl re-flash hotový)
Vypadalo to že vše běží v pořádku, ale začal jsem mít problémy s externím USB diskem. A jako by mi stará nastavení zůstavala v paměti, včetně toho že jsem disk naformátoval a ono mi tam stále zůstavalo původní jméno. A zjistil jsem, že musím shánět serial cable, protože se něco fakt nepovedlo.

Re-flash přes 4 diody nefuguje už vůbec (nekonečné čekání 4 hodiny). A emmc je asi nějaká rozprasená, doufám že nešla do křemíkového nebe. Nefuguje ukládání žádných nastavení (timeout error).

Edit: Nakonec jsem přepsal přes serial port https://repo.turris.cz/omnia/nor_fw (uboot a initramfs-zimage). A zařízení už je asi v pořádku, ale re-flash přes 4 diody nefunguje stále.