Pokračování diskuse uzavřeného vlákna

Pokračování diskuze z Turris OS 3.11.12 not solved issues:

Nikdy jsem neprohlásil, že neopravujete CVE v kernelu, pouze jsem odpovídal na otázku kolegy (anglicky). Žádné představy a už vůbec takové, že se nebude aktualizovat jádro, vehementně ani nijak nešířím.

Není pravda, že by CVE bylo jediné a očekávám omluvu.

https://www.linuxkernelcves.com/streams/4.4

Pane Viktor. Prosím nespamujte tady. Lidi z CZ.NIC jsou docela fajn. Rádi by se věnovali práci na Turrisu než moderování diskuzí s Vámí.

Hezký den

2 Likes

Souhlas … není nic horšího než zhrzené ego.
Prosíme moderátora fóra (@Pepe) o uzavření tohoto postu …

1 Like

Dobrý den, NIC se prezentuje jako profesionální tým a měl by vystupovat profesionálně za všech okolností. I negativní názory a dle mého názoru oprávněné by měli být schopni odkomunikovat.

Nesouhlasím s uzavřením diskusního vlákna. Pan Viktor se vyjadřoval slušně a není žádný důvod násilně ukončovat diskusi.

Zde nejde o to, zda-li je diskuze slušná, nebo neslušná, ale o to, že diskuze není o Turrisu, ale o vyřizování si účtů … o tom, kdo má a nemá pravdu, o vytahování ega.

A to nás na tomto diskuzním fóru nezajímá … toto fórum je o Turrisu.
Ostatní patří do PM, či úplně jinam.

4 Likes

Ano, je to fórum o Turrisu o NIC a tom, jak chtějí projekt Turris dále vést. Osobně se mi tento projekt stále méně a méně zamlouvá a NIC už nevěřím jeho sliby.

OK, chápu Vás … ale pokud se někomu něco na projektu Turris nezamlouvá nebo má něco proti CZ.NIC, lze přeci komunitu kolem Turrisu opustit, zařízení Turris nepoužívat či dokonce prodat.
Účast v projektu není přece povinná, z donucení … ale čistě dobrovolná.
Vychází se z toho, že potencionální zájemce o produkt Turris si nastuduje příslušné věci o zařízení (zdrojů a článků je dost), pak se rozhodne, zda do toho půjde …
A pokud se rozhodne, že ano, produkt si pořídí, používá jej a v případě nespokojenosti to zase ukončí.

Nebo to někdo máte jinak?

1 Like

Pokud-li byste chtěl pokračovat v diskusi s jedním konkrétním uživatelem fóra, ať už jde o člena Turris týmu nebo ne, tak k tomuto účelu slouží soukromé zprávy. Zveřejňování soukromé zprávy je nevhodné bez souhlasu druhé strany a to zde nemohu tolerovat mimo jiné i z důvodu porušení mezilidské komunikace a etikety.

Předešlé vlákno ani toto vlákno nebylo uzamknuté bez důvodu. Myslím, že tato diskuse nevede nikam jinam než k okřikování jedné z stran a neprospívá to jak nám, tak i vám.

Dovolte mi, prosím, připomenout soukromou zprávu, co jsem napsal Vám, @viktor -e, abyste jí respektoval v zájmu obou stran a nekažme si společně svátky, které se dají prožít lépe než hadáním se na fóru.

Vím, že už to asi všichni považujete za uzavřené, ale i tak bych se měl omluvit. Je pravdou, že jsem pouze proběhl changelog releasů 4.4 a špatně jsem poznamenal, že je tam jediné CVE. Opravdu jich je více. V době před Vánoci 2019 se ale žádné netýkalo přímo našeho routeru od verze 4.4.199 (s ohledem na architekturu a konfiguraci). Jen pro upřesnění poznamenám, že nezodpovídám za update kernelu a nebyl jsem v obraze. Udělal jsem pouze rychlý průzkum za účelem umlčení opakované kritiky @viktor , která na jednu stranu možná není zcela nemístná, ale rozhodně přílišná vzhledem k tomu, že se mu již několikrát dostalo přímé odpovědi vývojářů zodpovědných za updaty balíčků.

3 Likes

Za sebe omluvu @cynerd přijímám, ale trvám na tom že o kritiku nešlo a jednalo se širší debatu.

1 Like