OpenVPN nevidí na LAN

Zdravím,
nedaří se mi nastavit OpenVPN tak, abych přes ni viděl na lokální síť.
OpenVPN jsem nastavoval přes Foris, mám to takto:


Zkoušel jsem nastavení dle popisu v tomto vlákně, ale nepomohlo to.
Aktuálně mám další nastavení taková:
Zóny:

Přesměrování portů:

Pravidla síťového provozu:

Můžete mi prosím někdo poradit, jak docílit toho, abych přes oVPN viděl do domácí sítě?
A i to, jestli některé z povolených pravidel síťového provozu není zbytečné a nebezpečné? Na portu 80 mi běží jednoduchá stránka, kde si zobrazuji aktuální teplotu za oknem.

OpenVPn pouzivam standardne na obou Omniich co spravuju a neni s tim problem. Vzdy co jsem mival podobny problem, stacilo jednoduse zrestartovat router.

Restart nepomohl, těch už proběhlo několik za tu dobu, co to mám ve stávající

Momentálně se mi stalo po dlouhé době funkční VPN to samé, VPN se tváří jako funkční, ale dostupné není nic. Nepomohlo ani vytvoření nového certifikátu. Až bude čas, zkusím vše nastavit od začátku.

Nikdo nic? …

Funguje mi OpevnVPN i WireGuard. Firewall zóny mám takto.

Bohužel, nepomáhá mi to.
Je případně možnost si stáhnout nastavení z cloudové zálohy? Mám tam jednu z roku 2018, kdy to určitě fungovalo, takže bych si ji porovnal se stávajícím nastavením. Nechce se mi ji ale obnovovat a pak ji zase přepisovat stávajícím nastavením.

Podívej se sem,
je tam rada jak na cloudové zálohy…

2 Likes

Ja to resil taky pred rokem, koukni na routovaci tabulky zda je v poradku vpn rozhrani. neco jako: 10.111.111.0/24 dev tun_turris scope link src 10.111.111.1

Prosím tě, kde to najdu?

Nevim zda mas aspon Linux zaklady. prikazy ifconfig, route, ip route, tcpdump. v podstate odhali jakykoliv sitovy problem.

Ideálně v LUCi, jestli to někde najdu. :slight_smile:
Základy v Linuxu mám jen takový, s čím jsem se zatím setkal, takže prakticky žádný.

Tak problém vyřešen…
Na mobilu jsem celou dobu používal oficiální OpenVPN Android aplikaci (https://play.google.com/store/apps/details?id=net.openvpn.openvpn). Poté, co jsem nainstaloval komunitní (https://play.google.com/store/apps/details?id=de.blinkt.openvpn), tak mi jede vše v pohodě.

1 Like

Vyzkoušeno a s touto aplikací https://play.google.com/store/apps/details?id=de.blinkt.openvpn plně funkční.

Funguje Vám interní DNS? Když mám WireGuard v LAN zóně, tak není problém, ale jakmile ho strčím do WireGuard zóny, tak smůla. Používám PiHole.

Jo v pohodě, nesmí se zapomínat na suffix lokální domeny. Tz pokud je hostname “mylandevice” , je třeba v defaultu resolvovat “mylandevice.lan” …