Po skoro dvou letech, kdy jsem měl internet řešený jinak, jsem vytáhl z šuplíku Omnii a začal ji používat jako hlavní router a wifi AP v rodinném domě. Trochu jsem doufal, že za tu dobu se podařilo vychytat drobné mouchy, které mě trápily, ale teď mi přijde, že situace je ještě horší než v minulosti.
Mám Turris OS 6.2.3 a pozoruju následující problémy:
- Wifi packet loss
Aktuální statistika (z Lenovo X1 Carbon 6th s Ubuntu)
13 packets transmitted, 11 received, 15.3846% packet loss, time 12080ms
rtt min/avg/max/mdev = 1.163/284.543/1713.437/510.313 ms, pipe 2
To činí síť naprosto nepoužitelnou.
-
V rámci marné snahy připojit na wifi tiskárnu HP, jsem přes Luci zkoušel zcela vypnout wifi autentizaci a měnil další parametry. Když jsem to pak chtěl vrátit přes reForis do předchozího stavu, zůstalo v nastavení něco blbě a žádný klient se nedokázal připojit. Je to očekávatelný stav, že reForis některé Wifi nastavení nezmění?
-
Ve snaze dostat se do funkčního stavu, jsem chtěl obnovit snapshot, ale narazil jsem na Notify user that reboot is needed after rollback (#11) · Issues · Turris / reForis / Snapshots Plugin · GitLab , takže s uživatelského pohledu obnova ze snapshotu vůbec nefunguje.
-
Při procházení logů (kvůli té wifi) jsem narazil na /etc/hotplug.d/dhcp/99-dhcp_host_domain_ng.py: line 3: import: not found - #11 by flaki , který byl hlášen už před 3,5 lety a stále není opravený.
Takže celkově se chci zeptat, jestli je Omnia vůbec myšlena pro běžné používání, nebo je to jen hračka pro geeky, které baví trávit čas opravami a testováním nějakých pokusných verzí. Koupil jsem si Omnii v rámci Indiegogo kampaně a tehdy chápal, že je to progresivní HW a toleroval některé SW chyby. Ale o 7 let později bych čekal, že dětské nemoci jsou vychytané. V rámci 100% home office nutně potřebuju stabilní internet, jsem ochotný za něj zaplatit a potřebuju jen vědět, jestli je Omnia vhodná nebo ji mám prodat a koupit něco stabilnějšího.