Nefunkční WiFi karty

Dobrý den,

mám problém s mojí Omnii. Nefunguje my ani jedna WiFi. Při startu se rozsvítí dioda PCI2 ale poté proběhne ještě nějaký boot (problikne celá řada diod) a poté už PCI2 dioda nesvítí. PCI3 se ani nerosvítí a tedy druhá WiFi karta taky nejde. Nastavení WiFi v administraci není vidět. Při první spuštění mě to fungovalo. Poté jsem Omnii několikrát restartoval a přestalo to fungovat. Tovární nastavení už jsem vrátil asi 10x ale ani to nepomohlo. Nemáte někdo nápad čím by to mohlo být?

Popisovaný problém mám po přesunutí Wifi karty dle postupu po montáž msata disku. https://www.youtube.com/watch?v=71_M2N3ga7s.

wifi detect vrací pouze prostřední, nepřesunutou kartu. Pokud ji vrátím zpět je opět vidět.

root@turris:~# wifi detect
config wifi-device radio0
option type mac80211
option channel 36
option country 'CZ’
option hwmode 11a
option path 'platform/soc/soc:pcie-controller/pci0000:00/0000:00:02.0/0000:02:00.0’
option htmode VHT80
option country CZ
# REMOVE THIS LINE TO ENABLE WIFI:
option disabled 1

config wifi-iface
option device radio0
option network lan
option mode ap
option ssid Turris
option encryption none

wifi

Já potvrzuju, že sem přesunul krajní kartu do slotu nad SIM kartou (kvůli zapojení SSD disku) a síť vypadává.

Zatím sem teda dospěl do stavu, že mi vypadává maximálně 5.8GHz síť (tzn. karta v krajním slotu) a funkční zůstává 2.4GHz. Po restartu (příkaz reboot z terminálu) se 5GHz opět chytne.

Já kartu nepřesouval. Respektive pro otestování jsem krajní přesunul ale bez výsledku tak jsem jí zase vrátil. Nevím jestli na to může mít vliv to, že jsem desku přesunul od NAS boxu. Deska tam ale byla od první chvíle, tz. už v době kdy mě obě karty fungovali. Už jsem psal i na podporu CZ.NIC ale zatím žádná odezva.

podpora NICu je teď značně přetížená, taky jsem s nimi řešil. První odpověď došla po cca týdnu, ale následně již výměna informací fungovala v řádu hodin. Ač jde o otřepanou frázi tak je to tak - chce to vydržet a počkat - určitě vám odpoví a vyřeší to …