Jak po restartu Turrisu automaticky spustit proces služby myddns?

Pěkný den. Všem!

Vždy po restartu Turrisu mam proces myddns zastavený a musím jej spustit ručně. Jaký skript použít na stránce “Po spuštění”, aby se startoval automaticky?

Místní startup

Zde vidíte obsah souboru /etc/rc.local. Příkazy, které sem vložíte (před příkaz ‘exit 0’) budou spuštěny na konci bootovacího procesu.

Díky moc za pomoc.

Roman

To je jednoduché, buď v LuCI přes červeně označené tlačítko “Zakázáno” (po stisknutí se ozelení s nápisem “Povoleno”) a pak následně “Start”:


nebo přes ssh:

/etc/init.d/ddns enable
/etc/init.d/ddns start

Díky za rychlou reakci. Problém je, že to povoleno na řádku 95 mám, ale přesto po restartu služba neběží, dokud ji nenastartuji ručně :confused:

Ale ty dva řádky dopsané dolů na stránce “po spuštění” to vyřešily!

Díky za pomoc:-)!

Roman

To je zajimavé, protože ty dva řádky defakto povolují a následně startují službu ddns - takže pokud máte na řádku 95 ddns “Povoleno”, mělo by se to startovat samo a je to to samé jako ty dva řádky.

Pak je další povolení přímo v nastavení DDNS služby (myddns) a podle screenu to povolené máte.

Povšimnul jsem si ale prvního řádku (/usr/lib/ddns/dynamic_dns_updater.sh myddns), který je tedy špatně, správně by mělo být:

/usr/lib/ddns/dynamic_dns_updater.sh start

nebo puštění až po připojení k internetu přes WAN:

/usr/lib/ddns/dynamic_dns_updater.sh -n wan start

Další instrukce ke spouštění si můžete přečíst např. přes PuTTY zadáním příkazu bez parametrů nebo s parametrem -h:

/usr/lib/ddns/dynamic_dns_updater.sh -h

Někde je asi nějaká systémová chyba, i když první řádek není podle popisu korektní, byl dopsán !poté, co nepomohlo spustit startup automaticky na řádku 95… Primární problém je tedy asi někde tady a těmi řádky dole to nějak nahrazujeme :-). Momentálně je služba po restartu takto konečně spuštěna, a já jsem spokojen, i když není jasné jádro problému… Z “IT bible”: pokud konečně nějaká konfigurace funguje, tak ji neměň" :slight_smile:
Díky moc!