Jak na uložení a opětovné vyvolání admin hesla?

Pro správu hesel používám Chrome. Takže většinu hesel mám uloženou právě tam. Prvně si je tam uložím a když přijdu opětovaně na web, nemusím je zadávat ručně, ale správce hesel v Chrome je za mě sám doplní. Dovoluje mi to tak mít o dost silnější hesla aniž bych se z nich zbláznil :slight_smile:

Fungovalo mi to tak i u loginu do Turrisu … /login?/reforis/ ale po dnešním restartu/updatu Turrisu mi to Chrome už nepředvyplňuje. Asi se něco změnilo na login stránce. Mám za to že i minule to nativně nefungovalo a musel jsem to správci hesel nějak oklikou vnutit.

Nějaké nápady jak na to?

Nikoho nic nenapadá?

Nezapol si si to bezpecne prihlasovanie v prihlasovani do Turrisu (take oranzove varovanie o nezabezpecenom spojeni), kde sa to dalo prepnut? Lebo mne Opera spravila to iste nedavno. Lenze, musel som riesit iny problem rollbackom, tak sa mi vratilo aj to nezabezpecene prihlasovanie a odvtedy som to radsej nezapol (to je ta nasa ludska pohodlnost :slight_smile: ).

Potvrzuji, ve Firefoxu, na http://192.168.1.1/login?/reforis/ si heslo pamatuje, na https://192.168.1.1/login?/reforis/ si ho nepamatuje ani nenabizi k ulozeni, a rovnez po prepnuti na HTTPS uz to nejde vratit zpatky, dokonce ani vymazanim cookies a cache. Musi se smazat Server Certifikat 192.168.1.1 turris.local

To oranžové okno u přihlášení se objeví pouze pokud se přihlašuji skrz HTTP,

pokud to ale přepnu na HTTPS, křičí to sice, že certifikát není OK, ale jinak vše funguje. Tedy až na to že není možné do správce hesel uložit, ani vyvolat heslo pro přihlášené do routeru.

Pokud to samé udělám na adrese HTTP adrese /cgi-bin/luci/ kde je

Ale jakmile toto přepnu do HTTPS už to uložená hesla od routeru nenabízí :frowning:

Co s tím?

To by aj mna zaujimalo, ale na lokalnej sieti je asi uplne jedno ci je to http alebo https…

Nemyslím si, že je to jedno. To že se ti někdo připojí do lokální sítě (např. pomocí UTP), tak s HTTPS ještě automaticky neznamená, že zná heslo a může měnit nastavení routeru. U HTTP tohle hrozit může, protože heslo se se po síti posílá nechráněné.

V mojom pripade by musel byt u mna v byte, cize tato hrozba sa blizi k nule :slight_smile: