I need a guide on setting up ExpressVPN with TurrisOmnia

howto

#1

Hi So I’ve successfully been using my Turris Omnia configured for VPN use with Giganews/VyprVPN. The issue I’ve had there is that all my streaming services stopped working (BBC iPlayer, Netflix and Amazon Prime).

I’ve been told by a friend that he uses ExpressVPN instead and gets to use these streaming services whilst maintaining is privacy/security through the VPN service. I signed up and they say that they support openVPV. In reality they only provide a .ovpn file for each of their server, they offer no further support (their support staff are merely following flowcharts). Anyhow, I can load this .opvpn file-through the basic Turris interface. If I go into the admin area and look at the openvpn section it appears to show a valid connection, even on refresh, but my IP does not change. Restarting the openVPN service directly on the router via putty I see no errors in the logs and it appears to be working yet still no change in my IP.

Does anyone have proper instructions for this? I assume its some advanced setting that is wrong somewhere, yet I’m at a loss after reading oodles of posts on the topic. I want all my traffic to go through the VPN. I don;t want to be installing anything on individual devices.

I should note that my main internet connection is via a BT home hub 5, with the firewall off and all traffic passed through the the turris router. Unfortunately, I don’t have fibre to the premises.

syslog after openVPN restart:-

2018-11-14 19:09:15 notice openvpn(server_turris)[20642]: /sbin/route add -net 10.111.111.0 netmask 255.255.255.0 gw 10.111.111.2
2018-11-14 19:09:15 warning openvpn(server_turris)[20642]: Could not determine IPv4/IPv6 protocol. Using AF_INET
2018-11-14 19:09:15 notice openvpn(server_turris)[20642]: Socket Buffers: R=[163840->163840] S=[163840->163840]
2018-11-14 19:09:15 notice openvpn(server_turris)[20642]: UDPv4 link local (bound): [AF_INET][undef]:1194
2018-11-14 19:09:15 notice openvpn(server_turris)[20642]: UDPv4 link remote: [AF_UNSPEC]
2018-11-14 19:09:15 notice openvpn(server_turris)[20642]: MULTI: multi_init called, r=256 v=256
2018-11-14 19:09:15 notice openvpn(server_turris)[20642]: IFCONFIG POOL: base=10.111.111.4 size=62, ipv6=0
2018-11-14 19:09:15 notice openvpn(server_turris)[20642]: IFCONFIG POOL LIST
2018-11-14 19:09:15 notice openvpn(server_turris)[20642]: Initialization Sequence Completed
2018-11-14 19:09:15 notice firewall[]: Reloading firewall due to ifup of vpn_turris (tun_turris)

ifconfig: -

tun_turris Link encap:UNSPEC HWaddr 00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
inet addr:10.111.111.1 P-t-P:10.111.111.2 Mask:255.255.255.255
UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

Many thanks,

I gather this is a popular VPN provider so a decent guide might be in the interests of this community :slight_smile:


#2

Hi,

Can you post the contents of your ovpn file minus your username and password?
First thought is possibly firewall related, do you have a VPN zone in your firewall configuration?

Cheers,
ChaZ