Cyklický update reForisu

Někde v anglické sekci fóra jsem již podobný dotaz viděl, nicméně ho nemohu najít a omlouvám se tedy za případnou duplicitu.
Od první verze reForisu v TOS 5.0.1 mi na Omnii reForis po přihlášení vrací níže zobrazenou chybu. Cca pětkrát se stránka s touto hláškou obnoví, pak rozhraní reForisu naběhne.
Horší je, že celé prostředí se následně samo ve zhruba 5 sec. intervalech refreshuje do sekce notifikací.
To už je trochu problém, protože např. updater už je jen zde…
Není to prohlížečem - dělá to jen jedna ze mě přístupných Omnií.
Díky za případnou radu.

Pokud se to děje při přístupu z Internetu (přes forwardovaný port), tak je to pravděpodobně ten problém, o kterém víme (https://gitlab.nic.cz/turris/reforis/foris-js/-/issues/17) a byl už opraven v chystané verzi 5.2. V řadě 5.1.x by se oprava měla objevit ve verzi 5.1.4.

1 Like

Ano, je to na instalaci s forwardovaným (na nestandardní port) rozhraním. To bude ten rozdíl, protože na druhou Omnii přistupuji lokálně.
Takže díky za zprávu, vyčkám tedy na 5.1.4.
Držím palce při vývoji!

1 Like

5.1.4 nemusí být vydaná ani na Vánoce. Alternativou je vyzkoušet HBL anebo počkat na vydání 5.1.3 a použít HBK.

Díky za radu, chápu situaci, nicméně raději počkám na uvedení v HBS. Je to nasazeno přecijen v produkčním prostředí…jen jsem chtěl poukázat na trochu nešikovný stav, kdy je reForis na dálku skoro nepoužitelný a pokud je některá funkce dostupná již jen v něm (updater) tak to dělá v administraci obtížně řešitelnou situaci. Namítnete že lokálně/via VPN to funguje - souhlasím, ale ne všichni můžeme takto k routerům přistupovat.
Každopádně díky.

Při cyklech načítání stránky klikni v prohlížeči na zrušit načítání stránky. Pak re-foris funguje normálně :wink:

Ve větvi HBK (době postu prozatím Turris 1.x a Turris Omnia, MOX bude brzy následovat) by se měla nacházet oprava pro cyklický update reForisu. Bylo by možné nám poskytnout zpětnou vazbu, zda i ve Vašem případě je chyba opravená? Díky.

Zpětnou vazbu Vám rád dodám, nicméně v tomto případě asi později…rozumím-li tomu dobře, musel bych přepnout na HBK a riskovat jiné mouchy. To si, obávám se, nemohu letos dovolit, po tom glitchi s portforwardingem jsem už vyčerpal kredit trpělivosti:-O Ono je to nasazeno na produkčním prostředí kde opravdu není prostor na experimenty. Jestli je ale nějaká jiná cesta jak to otestovat v řádu minut, tak to jistě možné je :slight_smile:

Tohle mě taky napadlo, ale ve pro mne povinném Firefoxu (78-3 ESR), na to tlačítko není. Kdysi se to dalo vypnout v nastavení, ale pár verzí zpátky už ta volba zmizela. Ano, dá se to vyřadit editací konfigurace, ale to je globálně pro všechny stránky a je ultranešikovné.

Tak jsem zkusil zmiňovaný Firefox a přesto to tam mám (klávesová zkratka esc)
image

Jo tohle. No to zatočené tlačítko pro refresch v liště mám, ale můj problém je opačný, jak tomu autoreloadu zabránit. Ať mačkám Esc jak mačkám, stejně se reForis po cca 5 sec refreshuje do sekce notifikací…

V určitých chvílích tam po přihlášení skočí křížek a to je přesně ten čas kdy je to potřeba zmáčknout.
Potom již reforis jde normálně.

To jo, u mě, asi tak na 1/10 sekundy. Jednou jsem to náhodou stihnul, teď ať se snažím jak chci - bez šance To bude tím že už leta nehraju, reakční doba se holt prodloužila .-))))
Díky za radu , ale asi to nechme být. Nové verze TOS instalovat svedu a počkám na opravu ve “šnečí” větvi.

Tak nevím jak to vlastně s těmi verzemi úplně je, ale s 5.1.3 HBS je najednou vše v pořádku, reForis 0.9.4 se chová zcela správně a drží otevřenou stránku, žádné chybové hlášky…hurá.
Tedy: díky!

1 Like